{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evangelistička crkva u Njemačkoj Bošnjacima ustupila prostorije za održavanje vjeronauke

27.12.2017. u 09:53
118
65
Evangelistička crkva u Njemačkoj Bošnjacima ustupila prostorije za održavanje vjeronauke
118
Evangelistička crkva u Njemačkoj Bošnjacima ustupila prostorije za održavanje vjeronauke
Muslimani porijeklom iz BiH i nemuslimani u njemačkom gradiću Mettmannu šalju svijetu jasnu poruku, a ona glasi da su suživot, saradnja i međusobno pomaganje mogući uvijek i svugdje. Potrebni su samo razumijevanje i poštovanje. Njihovo prijateljstvo traje godinama, a jedan od primjera je i odluka Evangelističke crkve da muslimanima na korištenje ustupi prostorije kako bi djeca mogla pohađati vjeronauku.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ideja se rodila jer bošnjačka djeca u ovom gradu nisu imala prostor za vjeronauku.

"Mislim da je ovo pravi primjer koji trebaju vidjeti i oni s većeg nivoa, da su suživot i saradnja muslimana i nemuslimana mogući na visokom nivou. Raduje nas što imamo priliku da sarađujemo i s Evangelističkom i s katoličkom crkvom u Njemačkoj", kazao je Muamer ef. Mujarić za Deutsche Welle.



Bošnjaci koji su u Mettmannu došli kao izgbjeglice, bježeći od rata u BiH, sada su integrisani građani i zahvalni su Nijemacima na gostoprimstvu.

"Imamo želju da živimo zajedno s drugim vjerama. Na ovom svijetu ne postoji samo islam, postoje i druge vjere. Mi živimo u državi koja je primila i muslimane i katolike, evangeliste, židove i ostale vjere", kazao je Muhamed Đogo.

Za Evangeliste u Mettmannu suživot se podrazumijeva.

"Želimo početi na nižem nivou i zajedno pokazati da je važno da to prenesemo na viši nivo", kazao je sveštenik Karsten Thies.





Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: