Pred hiljadama gledalaca
125

Evald Krnić i Igor Kazić pobjednici skokova sa Starog mosta

G. Š.
Evlad Krnić i Igor Kazić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Pobjednici tradicionalnih 457. Visinskih skokova sa Starog mosta u Mostaru među jakom konkurencijom od 33 najbolja skakača iz regije su Igor Kazić iz Mostara i Evald Krnić iz Crne Gore.

Kazić je osvojio maksimalne bodove u disciplini skokova na noge, a u skokovima na glavu, popularne mostarske laste, slavio je Evald Knić iz Crne Gore.

Oni su odbranili titule od prošle godine.

U skokovima na glavu drugo mjesto osvojio je Ahmet Stupac iz Mostara koji se prvi put takmičio u ovoj kategoriji, dok se za treće mjesto izborio Dino Bajrić iz Sarajeva.

U kategoriji skokova na noge drugo mjesto je osvojio Emel Tiro, dok se za treće izborio Harun Bajgorić.

Na ovogodišnjim skokovima je učestvovala su 33 takmičara. U skokovima na noge borilo se 15 skakača, a u skokovima na glavu borio se 18 takmičar za titulu najbolje laste.

Svaki skok pod budnim okom je pratio stručni žiri koji čine veterani mostarskih skokova u sastavu Irfan Milavić, Samir Zukanović- Lilo, Semir Drocić , Branko Bogičević i Alica Jakirović koji predsjedava žirijem.

Prilikom ocjenjivanja se pratio prilaz skakaonici, let, upadanje na noge i kao i na glavu. Kod skoka na noge treba biti što manje štrap, a kod skoka na glavu što više i na osnovu toga su dobili ocjene.

U revijalnom dijelu su nastupili veterani mostarskih skokova koji će nakon dodjele nagrada najboljima u 22 satima zatvoriti manifestaciju spektakularnim skokovima sa bakljama.

Svečanost dodjele nagrada kratko je bila prolongirana jer je žena pala u Neretvu. No, spasilačke službe brzo su intervenisale i, prema informacijama s terena, nema teže povrede.

Pretpostavlja se da je riječ o vrtoglavici usljed velike vrućine.