BiH
0

EUPM pohvalio profesionalan rad policijskih agencija

FENA
Stefan Feller
Stefan Feller
Policijska misija EU (EUPM) pohvalila je profesionalan rad policijskih agencija i konstruktivan stav organizatora ovogodišnjeg Marša mira, 16. komemoracije i ukopa u Memorijalnom centru Potočari.

"Zajedničkim trudom policijskih agencija i organizatora osigurana je dostojanstvena i mirna atmosfera za desetine hiljada onih koji su prisustvovali današnjoj komemoraciji i ukopima u Memorijalnom centru Potočari", izjavio je komesar Štefan Feler, šef Policijske misije EU.

Sa policijskog aspekta, Marš mira i sama ceremonija komemoracije predstavljaju iznimno kompleksan sigurnosni poduhvat.

"Iznimno je važno naglasiti konstantan visok stepen saradnje i koordinacije između svih relevantnih aktera. Svjedočili smo dobroj organizovanim i koordiniranim događajima - dobra saradnja i konstantna razmjena informacija, što je bilo od ključne važnosti za uspjeh današnje policijske akcije", objasnio je Feler.

"Policija Republike Srpske, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), Federalna uprava policije, Granična policija BiH, Policija Tuzlanskog kantona i Distrikta Brško u saradnji s organizatorima ponovo su iskazali potrebnu zrelost i ozbiljnost. Uvjereni smo da će i predstojeće komemoracije, zakazane za 12. i 13. jula, biti obavljene na isti način", zaključio je Feler, saopćeno je iz EUPM-a.