{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EUPM otvorio terenski ured u Srebrenici

F
4.7.2007. u 15:47
0
0
EUPM otvorio terenski ured u Srebrenici
0
EUPM otvorio terenski ured u Srebrenici
Policijska misija EU (EUPM) otvorila je danas terenski ured u Srebrenici da bi nadgledala i podržavala sigurnosne pripreme za komemorativni skup 11. jula, saopćeno je iz EUPM-a. Terenski ured će biti smješten u Policijskoj stanicu u Srebrenici i bit će u funkciji do 13. jula.
-Terenski ured Policijske misije EU u Srebrenici će osigurati kontinuirano prisustvo policijskih stručnjaka EUPM na terenu, kazao je šef EUPM-a brigadni general Vincenzo Coppola.

Najavio je da će osoblje EUPM-a pažljivo nadgledati policiju RS -a kao vodeću agenciju zaduženu za osiguravanje Srebrenice.

Policijska misija EU je danas dobila operativni plan za osiguravanje komemorativnog skupa i ostalih pratećih događaja, te će ga analizarati i ocijeniti. Na osnovu ovog plana, Misija će izraditi svoj operativni plan.

Kao i prethodnih godina, sveukupna odgovornost za osiguranje ovog područja pripada Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a. U skladu s nedavno donesenom odlukom visokog predstavnika u BiH o posebnom statusu Memorijalnog centra Potočari, Državna agencija za istrage (SIPA) bit će zadužena za zaštitu Memorijalnog centra.

Policijska uprava FBiH i policija Tuzlanskog kantona će pružati osiguranje u okviru svojih nadležnosti. Policija RS-a će koordinirati zajednički rad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: