BiH
0

EUFOR pružao pomoć u procesu uništavanja naoružanja

SRNA
Selmo Cikotić
Selmo Cikotić
Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić rekao je danas, tokom susreta sa novoimenovanim komandantom Eufora u BiH Robertom Brigerom, da je Komanda Eufora do sada pružala najkorisniju pomoć Oružanim snagama BiH na polju zajedničke obuke, skladištenju, kao i u procesu uništavanja viškova naoružanja, municije i eksplozivnih sredstava.

U saopštenju Ministarstva odbrane BiH se navodi se da je Cikotić tokom susreta sa Brigerom istakao da se pomoć Eufora očekuje i u narednom periodu kada je riječ o skladištenju i u procesu uništavanja viškova naoružanja, municije i eksplozivnih sredstava.

Cikotić je Brigeru poželio dobrodošlicu u BiH i imenovanje na dužnost komandanta Eufora, uz očekivanje nastavka dobre saradnje Komande EUFOR-a i Oružanih snaga BiH.

Briger je zahvalio na prijemu, te iskazao interesovanje za oblasti u kojima Komanda Eufora Oružanim snagama BiH može pružiti pomoć.

Komandanta EUFOR-a primio je i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Miladin Milojčić, koji je sa njim razgovarao o Mandatu EUFOR-a i obuci.