Ekološki incident u Livnu
0

EUFOR pronašao uginule ovce i medicinski otpad

FENA
Foto: Livno-online.com
Foto: Livno-online.com
Pripadnici LOT - tima međunarodnih vojnih snaga u BiH (EUFOR) tokom redovnog obilaska terena na području općine Livno otkrili su lokacije na kojima se nalaze uginule ovce i medicinski otpad, potvrdio je glasnogovornik Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

Vrdoljak je kazao da su pripadnici EUFOR-a o tome obavijestili lokalnu policiju i županijsku inspekciju te da je izlaskom na lice mjesta utvrđeno da se pored lokalnog puta Lištani - Lusnić nalazi nekoliko uginulih ovaca, a na lokalitetu Orlovača u gradskoj zoni, nekoliko kanti raznog medicinskog otpada.

Vrdoljak je istakao da su s tim upoznali Kantonalno tužiteljstvo, Općinsku inspekciju u Livnu te Zavod za javno zdravstvo ZBK-a, te da policija vodi istragu kako bi otkrila osobe odgovorne za te ekološke incidente u livanjskoj općini.

Kantonalna veterinarska inspekcija uzela je uzorke zbog laboratorijske analize, a mjesta na kojima se nalazi opasni otpad obilježena su policijskom trakom, dok se ne izvrši sanacija terena.