BiH
8

EUFOR: Opravdano nezadovoljstvo građana se politički zloupotrebljava

SRNA
Trenutne aktivnosti EUFOR-a usmjerene su na aktuelne događaje u BiH, a međunarodnim snagama je u interesu jačanje stabilnosti u BiH, rečeno je na sastanku članova Predsjedništva BiH sa odlazećim operativnim komandantom snaga EU za operaciju Althea Richardom Shirreffom i njegovim zamjenikom na toj funkciji Adrianom Bradshawom.

Na sastanku je istaknuto da su "dešavanja pokazala da se opravdano nezadovoljstvo građana politički zloupotrebljava" i poručeno da je ključno da se ne dozvoli pogoršanje političkih i međunacionalnih odnosa u BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović su u razgovoru sa Shirreffom i Bradshawom izrazili zadovoljstvo što EUFOR izvršava svoju misiju u BiH i obezbjeđuje dodatne kapacitete, kako bi bila stabilizovana sigurnosna situacija u BiH.

Tokom susreta je istaknuta dobra saradnja EUFOR-a sa relevantnim institucijama u BiH, prije svega, Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama BiH.

U ime člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića sastanku je prisustvovao njegov savjetnik za politička pitanja Haris Bašić.