{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EUFOR bez kapaciteta za gašenje požara puno radno vrijeme

F
14.8.2012. u 17:55
0
1
EUFOR bez kapaciteta za gašenje požara puno radno vrijeme
0
EUFOR bez kapaciteta za gašenje požara puno radno vrijeme
Foto: Ilustracija
Nažalost, EUFOR ne raspolaže kapacitetima da bi mogao djelovati na gašenju požara u BiH puno radno vrijeme i u neograničenom vremenskom periodu, potvrđeno je danas za Fenu iz EUFOR-a.
Kako se navodi, primarna uloga EUFOR-a je pružanje podrške naporima BiH na održanju stabilnog i sigurnog okruženja, a protivpožarna sredstva EUFOR-a su veoma ograničena i namijenjena za korištenje u Kampu Butmir.

"Bez obzira na to, mi ćemo u okviru naših sredstava i mogućnosti nastaviti pružiti pomoć vlastima BiH u borbi protiv požara u BiH", potvrdili su u EUFOR-u.

Tokom svojih redovnih zračnih aktivnosti u BiH, EUFOR će nastaviti prikupljati geografske podatke o požarima koje će staviti na raspolaganje Ministarstvu sigurnosti BiH zbog boljeg upoznavanja sa situacijom na terenu i pomoći pri koordiniranju protivpožarnih napora.

Helikopter EUFOR-a, opremljen specijalnom opremom za gašenje požara iz zraka, bio je angažiran u području Konjica tri dana u periodu od 10. augusta do 13. augusta, a za to vrijeme helikopteri EUFOR-a su obavili više od 70 letova i ispustili više od 35.000 litara vode.

U EUFOR-u za Fenu kažu da su veoma svjesni teške situacije i za vlasti i za stanovništvo BiH koji se suočavaju s posljedicama požara te su izrazili nadu da će požari vrlo brzo biti stavljeni pod kontrolu i ugašeni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: