Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta je to regres? Ja to nikad nisam dobio...
Topli obrok je način za manipulaciju i ne postoji nigdje u normalnim sistemima.U normalnim sistemima postoji bruto satnica za svaku kvalifikacijsku kategoriju i minimalna bruto satnica za svaku kvalifikacijsku kategoriju pri prvom zaposlenju.Od bruto satnice se izdvaja od 30% do 40% za potrebe osiguranje mio,pio,zdravstvenog fonda i poreza.Preko toplog obroka se pljačkaju i država i radnici a bogate pojedinci ali valjda to odgovara kriminalcima na vlasti.
suplja prica, radnicima otkaz zbog smanjenja neporezivog iznosa. Nasi poslodavci moraju jednom shvatiti da radnik nije trosak, nego da im radnik sluzi da i njima zaradi platu i dobit..
@lik55555555 u ovoj drzavi je do sviju, i do nas radnika, i do poslodavaca i do vlasti... Vlast i da smanji doprinose na platu, poslodavci bi opet isplacivali minimalne plate, a i radnici bi i dalje htjeli dio plate uzimati 'nacrno'..
Samo nameti + nameti + nameti bolje je raditi na crno