Kupovina nekretnina
9

Esed Radeljaš ostaje u pritvoru, danas svjedočio Izet Musić

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište Esedu Radeljašu kojeg se tereti za krivična djela ovjeravanja neistinitog sadržaja, podstrekavanja na zloupotrebu položaja, pranje novca i davanje dara ili drugih oblika koristi.

Danas je svjedočio Izet Musić koji je ranije privođen u akciji "Pravda" u okviru koje je uhapšen i Alija Delimustafić koji je također trebao biti jedan od svjedoka na današnjem ročištu.

Kako nam je rekao Radeljašev advokat Muhidin Kapo, Musić je navodno suvlasnik tri firme s Delimustafićem od 2014. godine. Navodno je on dodjeljivao zemljište Radeljašu od 2005. godine.

"Odbrana mu je predočavala rješenja sudskih nagodbi koje mu ne idu u prilog pa su mu predočavali dokaz tužilaštva - plan tog dijela grada gdje je njegov objekt koji je predviđen za rušenje. Poljuljali smo kredibilitet ovog svjedoka", rekao je Kapo.

Predložio je ukidanje pritvora za svog branjenika jer smatra kako ne postoji teoretska mogućnost da Radeljaš ponovi krivično djelo, a zdravstveno stanje mu je teško.

"Uprkos tome što je u pritvoru osam i po mjeseci, sudsko vijeće je odbilo moj prijedlog da mu se odrede mjere zabrane", rekao je Kapo.

Naredno ročište zakazano je za 8. septembar kada će svjedočiti Alija Delimustafić koji to danas nije mogao obaviti iz zdravstvenih razloga, Semir Efendić i Emir Dedović.

Podsjetimo, Radeljaš je uhapšen 9. novembra 2016. godine u okviru akcije "Blok", te se od tada nalazi u pritvoru.