Nakon današnjih sastanaka
679

Escobar: Otvorena je mogućnost da Dodik povuče odluke koje je donio

R. D.
Foto: FENA
Foto: FENA
Imao sam produktivan sastanak s Miloradom Dodikom i otvorena je mogućnost da se povuku odluke koje je donio, kazao je zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalni izaslanik američkog predsjednika za Zapadni Balkan Gabriel Escobar.

Escobar se susreo s trojicom članova Predsjedništva BiH, a nakon što je održao sastanak i sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine obratio se medijima.

"Poruka koju ćete čuti i od lidera iz regiona je da rata neće biti", kazao je on te naveo kako je osim ovoga razgovarano i o ekonomskim pitanjima.

Prema njegovim riječima, druga stvar o kojoj je došao da razgovara ovdje je nevjerovatan ekonomski potencijal koji Balkan posjeduje, istaknuvši da je Balkan najbrže rastući dio Evrope u ovom trenutku.

"Upravo zbog ovog nevjerovatnog ekonomskog rasta, doduše dozvolite mi da kažem da BiH ne dijeli sve parametre tog rasta, ali upravo taj velikoi rast u regionu je razlog što ćete biti potrebni Evropi", kazao je Eskobar.

Kaže da mu je drago da je imao produktivan sastanak s Miloradom Dodikom.

"Otvorena je mogućnost da se povuku odluke koje je donio, ali i najavio, odnosno odluke koje su usvojene u NSRS-u, ali i one koje je najavio da će uraditi", izjavio je on.

Na kraju je kazao kako politička kriza povećava nedostatak povjerenja kod investitora da bi ovdje investirali.