{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Esad Zgodić predsjednik Odbora za proučavanje i razvoj civilnog društva

4.10.2012. u 16:47
5
5
Esad Zgodić predsjednik Odbora za proučavanje i razvoj civilnog društva
5
Esad Zgodić predsjednik Odbora za proučavanje i razvoj civilnog društva
U Tuzli je danas održana 72. sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH.
Predsjedništvo SDP-a je raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji i izvještaju Glavnog izbornog štaba o provedenim predizbornim aktivnostima za Općinske izbore 2012.

Prema tom izvještaju svi uslovi su ispunjeni za izlazak SDP-a na izbore u nedjelju 7. oktobra, saopćeno je iz ove stranke.

"Na odlično posjećenim predizbornim skupovima u cijeloj Bosni i Hercegovini građani su bezrezervno podržali Strategiju SDP-a i uvjerili se da SDP nije davao lažna obećanja, već je glasačima dokazao da će ostati na putu kontinuiteta i dosljednosti.

To znači da će građani u velikom broju dati povjerenje SDP-u na lokalnim izborima i podržati strategiju s kojom su započete značajne promjene na polju ekonomije, pravde, zdravstva, obrazovanja i socijalne politike. SDP-ova strategija o pametnom, održivom i integrirajućem razvoju lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini upravo se oslanja na taj program i kao takva državu vodi naprijed", stav je Predsjedništva SDP-a BiH.

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo je donijelo Odluku o formiranju odbora za proučavanje i razvoj civilnog društva i socijaldemokratije. Odbor će raditi na uspostavljanju i razvoju dijaloga i saradnje sa organizacijama civilnog društva. Uključivat će se u proces izrade javnih politika na svim nivoima vlasti. Organizovat će okrugle stolove, radionice sa predstavnicima SDP-a u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Rad odbora će omogućiti efikasniji model za konsultacije o najvažnijim reformskim pitanjima kroz rasprave o političkim pitanjima, programu i strategiji djelovanja SDP-a BiH.

Za predsjednika odbora za proučavanje i razvoj civilnog društva i socijaldemokratije imenovan je prof. dr. Esad Zgodić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: