Komentari (204)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NA DANAŠNJI DAN - Bitka kod Bileće Na današnji dan 27.8.1388. vojska kraljevine Bosne na čelu sa bosanskim vojskovođom Vlatkom Vlkovićem i Radičem Sankovićem je potukla Srbe i Turke kod Bileće. Naime, Osmanlije predvođeni Lala-Šahinom napadaju Bosnu na poziv srpsko-crnogorskog velikaša, Đurađa Straćimirovića Balšića, inače zeta srpskog kneza Lazara.
Pa mi Srbi smo ratovali plemenski i međuse poznato je da su Kosače držale u zatočeništvu sina Ivana Crnojevića gospodara Zete
Osmanlije zajedno sa Đurađovim četama bivaju potpuno potučeni i poraženi od Bošnjaka. Sam Lala Šahin se jedva spasio bjekstvom, dok su gubici u pobjedničkim redovima bili neznatni. To je jedan od prvih poraza Otomanske vojske na Balkanu i to za vrijeme vladavine našeg bosanskog kralja Tvrtka I. Nakon ovog poraza Bosna je bila duži period mirna od upada Osmanlija.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Sultaneeee :)
Ovo je sok za ove komunjare muslimanske, sad ce drvlje i kamenje na njega. Zivio nam predsjednice i bio nam zdrav jos dugo
Došao na svadbu, i usput u državnu posjetu. Kako očekujete da neko poštuje državu, ako je stavljate ispred svadbe, mutanti priglupi?
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
jbo mu alija mater
Najviše od svega mi se sviđaju ovi LJILJANI I ZASTAVA ARBIH ostali poltroni su nebitni
Ye6em ti admine staru u shypac.
Gledate i aplaudirate ljudima koji nas konstanto kradu i hebu u mozak.. Ne zna se ko je ludji 🤣 bosnjo huda dosao mislio bit ce paket ulja brasna i makarona..
Svi sa slike na dozivotnu robiju!
najezio sam se. selam alejkum
ErDjogat je lopov ko i Alija.
Stigao naš Sultan!
Šta je ovo, skup najružnijih kravata ikada?!
Moj Erdoğane, da ti samo znaš sa kakvom bagrom imaš posla...
kakva korist aliji od toga. ovo je islamski zabranjeno
Ovo je sok za komunjare. Sad će drvlje i kamenje na njega. Živio nam Predsjedniče 100 godina ako Bog da.
okupator
HAHAHAHAHAHA
Sjedi Bosnjo pa razmisli, bolje da je dosao nego da nije!