{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Episkop Jefrem služio večernju liturgiju u hramu Hrista Spasitelja u Banjoj Luci

S
6.1.2013. u 20:12
0
0
Episkop Jefrem služio večernju liturgiju u hramu Hrista Spasitelja u Banjoj Luci
0
NJegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem predvodio je večernje bogosluženje i osveštanje badnjaka u hramu Hrista Spasitelja u Banjoj Luci, uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.
Vladika Jefrem poručio je da je Badnje veče uvod u sve predstojeće velike hrišćanske praznike, na kojem vjernici molitvama učestvuju u jedinstvenom i neponovljivom događaju u istoriji čovječanstva.

On je okupljenim vjernicima poželio da u domove unesu pretpraznično raspoloženje i da sutra okupljeni oko božićne trpeze pronađu smisao porodičnog života.

"Sa saznanjem da smo djeca Božija i braća među sobom treba da nađemo mogućnost da sa nadom gledamo u sadašnjost i budućnost, a ono što nam fali da steknemo radom i trudom, kako se to hiljadama godina radilo", poručio je vladika Jefrem.

Prema njegovim riječima, nakon Hristovog rođenja više niko nema pravo na pesimizam i beznađe i iz ovog praznika treba izaći duhovno jači i sa saznanjem da se može učiniti sve kada se čini u slavu Boga.

Večernjem bogosluženju prisustvovao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Nalaganje badnjaka obavljeno je u hramu Svete Trojice.

Srpska pravoslavna crkva i vjernici koji poštuju julijanski kalendar obilježavaju danas Badnji dan, pripremajući se za sutrašnju proslavu Božića, najradosnijeg praznika u hrišćanskom svijetu.

Službama bdjenja u hramovima i paljenjem badnjaka u portama, ali i na gradskim trgovima, najavljuje se rođenje Spasitelja, čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: