Preventivno djelovanje
0

EP HZHB: Od ponedjeljka redukcija velikim potrošačima

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Uprava preduzeća ''Elektroprivreda HZ Herceg-Bosne'' iz Mostara odlučila je danas da od ponedjeljka počne sa redukcijama struje velikim potrošačima, a odluka se ne odnosi na domaćinstva.

U ovom preduzeću objasnili su da je "Elektroprivreda" suočena sa problemima zbog elementarne nepogode i činjenice da su im dobavljači otkazali godišnje ugovore o isporuci ''garantovane'' električne energije u iznosu od 130 megavat-sati.

''Kako bismo se zaštitili od eventualnog djelimičnog ili totalnog raspada sistema i nemogućnosti nabavke energije na tržištu, `Elektroprivreda HZ Herceg-Bosne` prinuđena je da vrši redukciju potrošnje električne energije. Kod donošenja ove odluke vodili smo brigu o tome da kupci kojima je non-stop neophodna električna energija ne ostanu bez nje'', navedeno je u saopštenju ovog preduzeća. 

Uprava preduzeća je iz ovog razloga odlučila da od ponedjeljka za minimalno 30 odsto smanji isporuku električne energije potrošačima na 110 i 35 kilovolti, među kojima su uglavnom velika preduzeća. 

Iz mostarske "Elektroprivrede HZ Herceg-Bosne" mole ove kupce da se prilagode nastalim okolnostima da ne bi došlo do neželjenih šteta, te da postupe u skladu sa ovim zahtjevom kako ovo preduzeće ne bi bilo prisiljeno da im u potpunosti obustavi napajanje električnom energijom.