|

Entuzijasti u Mostaru učili o razvoju mobilnih aplikacija

Entuzijasti u Mostaru učili o razvoju mobilnih aplikacija
0
F
FENA
15.11.2013. u 10:17
0
komentara
0

dijeljenja
Dvadesetak mladih entuzijasta okupilo se jučer na seminaru u Intera tehnološkom parku u Mostaru kako bi što više naučili o razvoju mobilnih aplikacija.


Seminar pod nazivom Mostar Mobile Bootcamp (MoMoBo) traje dva dana, a na njemu će predavač Ante Dagelić iz kompanije Profico d.o.o. Split pokušati prenijeti što više znanja na studente i mlade ljude koji se žele baviti modernim tehnologijama.

Prvi dan seminara bilo je riječi o uvodu u programiranje mobilnih aplikacija, o osnovnom upoznavanju s razvojnim sučeljem i razradom projektnog zadatka, pa su sudionici seminara zajednički počeli programirati.Danas ih očekuju teži zadaci, kao što su naprednije programiranje zadatka, povezivanje s bazom i update aplikacije, te razni primjeri iz prakse s kojima se najčešće susreću programeri mobilnih aplikacija.

Na kraju dolazi takmičenje u izradi mobilnih aplikacija. Nakon što usvoje sva potrebna znanja, kandidati će u subotu imati priliku izraditi novu aplikaciju, zajedno s ostalim kandidatima iz svog tima, te je predstaviti pred žirijem na takmičenju.

Žiri se sastoji od mentora i stručnjaka iz vodećih informatičkih tvrtki u regiji, a kao nagradu nude mogućnost zaposlenja u svojim firmama.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.