250 hiljada KM
172

Enormno skup kiosk na Baščaršiji i dalje ne služi ničemu, datum otvaranja nepoznat

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
U februaru ove godine u starogradskom jezgru Sarajeva postavljen je kiosk koji je zaprepastio domaću i regionalnu javnost svojom skupoćom. Nakon skoro četiri mjeseca objekat i dalje nije u upotrebi, iako je potpuno završen.
Izgradnju montažnog objekta od blizu 15 kvadrata Turistička zajednica Kantona Sarajevo, na čelu sa tadašnjim direktorom Midhatom Hubijarom, je platila više od 250 hiljada KM. Kiosk je postavljen u februaru ove godine, a sredinom marta je dobio i unutrašnje uređenje.

Ipak, stanovnici glavnog grada BiH svjedoci su da ni nakon četiri mjeseca objekat koji treba predstavljati turistički infopult nije počeo služiti namjeni, dok je zaštitna ograda uklonjena.

Kako saznajemo i dalje nije poznato kada bi ovaj enormno skupi kiosk mogao otvoriti svoja vrata za turiste koji svakim danom, kako se bliži ljetna sezona, dolaze u sve većem broju.

Ugovorom, koji je u ime Turističke zajednice KS potpisao bivši direktor Midhat Hubijar, firma Dinalsa je napravila objekt po sistemu "ključ u ruke". Prema zatečenom stanju na terenu čini se da je još preostalo da neko u ime Turističke zajednice uskoro i preuzme ključ. Ko će to biti i kada, nema zvanične informacije.