Reakcija
3.1k

Enis Bešlagić o prozivkama: Godinama mlade trujete mržnjom, fuj

Klix.ba
Bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić obratio se javnosti nakon brojnih kritika određenih medija zbog sinoćnjeg govora na osnivačkom skupu političke stranke Narod i pravda na čijem čelu se nalazi Elmedin Konaković.

"Evo me miševi koji radite za medije koji propagiraju fašizam. Protiv sam lažnih vijesti koje šire potkupljivi ljudi. Biti nacionalno osviješten je pitanje svih naroda na ovim prostorima, ali mrziti druge zbog njihove vjere ili imena i misliti da si bolji narod od drugoga je fašizam", napisao je Bešlagić na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

On ističe da su ovu pojavu prepoznali kod svih naroda i da onda trebaju početi ukazivati na nju, a ne ignorisati to.

"Narod je medij koji će vam jasno poslati poruku na izborima. Ova mladost koju trujete godinama mržnjom. Nećemo više šutjeti na vaše laži. Mi smo medij. I hvala Bogu da nismo dio vaše priče", naveo je Bešlagić.

U videosnimku koji je objavio na Facebook profilu, bh. glumac rekao je da se nacionalne vođe u BiH privatno druže, a da javno podižu tenzije u zemlji.

"A vi iz svojih crkava i džamija ih hajcate i podržavate. To je protiv vjere i svega što su vas učili. Fuj!", zaključio je Bešlagić.