Otvorenje žičare
92

Emotivni Skakin govor: Obnavljamo posljednji srušeni simbol Sarajeva

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka zahvalio se svim delegacijama, gostima i građanima Sarajeva koji su danas došli prisustvovati otvorenju Trebevićke žičare.

"Dobro došli u Sarajevo, dobro došli u centar regije. Danas je Sarajevo centar regije. bilo je planirano da spremim neki govor, ali ću pričati ono što mi je na srcu. Bit ću emotivan i previše ličan, ali ove okolnosti mi dozvoljavaju da budem takav", kazao je Skaka.

Gradonačelnik je istakao da projekt revitalizacije Trebevićke žičare ne bi mogao biti realizovan bez gospodina Edmonda Offermana i njegove supruge Maje.

"Maja sada plače, a dogovorili smo se da neće plakati. Hvala Offermannima", istakao je Skaka.

On je naglasio da je za njega današnji dan posebno emotivan, jer je rođen 50 metara od žičare i da mu je san bio da se ponovo provoza istom.

"Moj san je bio da se opet vozamo žičarom. Uživat ćemo u Sarajevu i posebnom danu. Danas obnavljamo posljednji srušeni simbol Sarajeva. Ovdje gradimo i pričamo o emociji, skidamo nevidljivu granicu, ovdje radimo zajednički na izgradnji BiH, na pomirenju naroda. To je naša misija, ovdje smo danas da pokažemo da smo vrijedan narod", poručio je Abdulah Skaka.