{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elvis Muratović osuđen na godinu zatvora uvjetno za krijumčarenje osoba

F
FENA
11.6.2015. u 13:36
4
13
Elvis Muratović osuđen na godinu zatvora uvjetno za krijumčarenje osoba
4
Elvis Muratović osuđen na godinu zatvora uvjetno za krijumčarenje osoba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, sudija Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine donio je i javno objavio presudu kojom je optuženi Elvis Muratović oglašen krivim za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje osoba.
S tim u vezi, Sud je optuženom Elvisu Muratoviću izrekao uvjetnu osudu kojom mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od godinu dana i istovremeno određeno da se utvrđena kazna neće izvršiti, ako optuženi u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude, ne počini novo krivično djelo.

Optuženi Elvis Muratović je oglašen krivim što je od novembra 2010. do januara 2011. godine, kao pripadnik grupe za organizirani kriminal, zasnovane radi sticanja protivpravne imovinske koristi, zajedničkim djelovanjem s drugim pripadnicima grupe i međusobno dogovorenim i povezanim radnjama, prokrijumčarili veći broj osoba, uglavnom državljana Republike Turske, iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, Republiku Sloveniju i dalje u zemlje Evropske unije.

Od optuženog Muratovića su oduzeti predmeti korišteni u izvršenju krivičnog djela.

Na osnovu člana 188. stav 4. Zakona o krivičnom postupku BiH, optuženi Elvis Muratović se u cjelosti oslobađa dužnosti naknade troškova krivičnog postupka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: