Nakon članka na Sarajevo-x.com
0

Elma Alijagić dobila na stotine poziva, čestitki i narudžbi

Piše: A. Dž.
Nakon što je portal Sarajevo-x.com objavio priču o vrijednoj i kreativnoj Elmi Alijagić, koja svoje slobodno vrijeme ispunjava praveći ukusne i maštovite torte, mlada Visočanka je dobila bezbroj telefonskih poziva, email poruka i više od 1.000 novih zahtjeva za prijateljstvo na svom Facebook profilu.

Prijatelji, poznanici i dobronamjernici oduševljeni su Elminim slasnim kreacijama koje pravi s tolikom ljubavlju i predanošću.

"Nisam mogla ni zamisliti tako pozitivne reakcije na priču o mojim tortama", govori nam Elma.

Nakon članka objavljenog na portalu Sarajevo-x.com Elmi se javilo stotine ljudi. Jedni su se raspitivali o tortama, drugi ih naručivali, a većina je zvala i slala poruke da čestita ovoj vrijednoj ženi na njenoj kreativnosti i trudu.

"Telefon zvoni neprestano, zovu me iz cijele Bosne i Hercegovine, pa čak i Švedske. Većina poziva bila je vezana za narudžbe i informacije u vezi torti, ali bilo je i onih koji su željeli da izraze svoje divljenje prema mom radu i požele mi mnogo uspjeha u budućnosti, a nekoliko TV kuća i portala su čak ponudili i saradnju. Na poruke nisam stigla odgovoriti, nažalost. Ali čim nađem vremena, hoću. Pretpostavljala sam da će članak o mojim tortama biti zanimljiv, ali da će izazvati ovoliku pažnju javnosti, zaista nisam ni zamišljala! Drago mi je da ljudi ovako pozitivno reaguju na sav moj uloženi trud i da je kvalitet još uvijek na cijeni", kaže Elma.

Njen Facebook profil Torte s ljubavlju odavno je dostigao limit od 5.000 prijatelja tako da Elma više ne može prihvatati nove zahtjeve, a na čekanju ih je tačno 1.380.

No, vedra i srdačna kakva jeste, profil je ostavila otvorenim tako da svi mogu čitati njene objave i pratiti njen rad.