{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elitni studij Upravljanje državom od ove godine na FPN u Sarajevu

19.8.2015. u 11:53
213
79
Elitni studij Upravljanje državom od ove godine na FPN u Sarajevu
213
Elitni studij Upravljanje državom od ove godine na FPN u Sarajevu
Foto: FPN
Prva generacija studenata prvog i drugog ciklusa studija ove godine će početi studirati na novom studijskom smjeru Upravljanje državom na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.
Novo studijsko usmjerenje izučavat će se na Odsjeku za politologiju i istraživački je skoncentrisano na funkcionisanje i ustrojstvo države, državne vlasti i uprave, političkih stranaka, nedržavnih i vaninstitucionalnih aktera politike te, uz to, različitih modela upravljanja državom u doba globalizacije.

"Studijsko usmjerenje Upravljanje državom koncipirano je kao elitni studij koji studentima nudi mogućnost da se upoznaju sa najrelevantnijim teorijskim i aplikativnim politološkim disciplinama, ali i praktičnim procesom upravljanja državom", saopćeno je sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Nakon apsolviranja studija studenti će biti osposobljeni za radni angažman u: državnim institucijama, političkim strankama, naučnim ustanovama, istraživačko-analitičkim institutima, interesnim skupinama, međunarodnim organizacijama i nevladinim civilno-društvenim asocijacijama.

Fakultet političkih nauka raspisao je konkurs za dodatni upis studenata, a koji je otvoren do 28. septembra.

Prema posljednjim podacima, FPN prima još 14 studenata u vanrednom statusu na smjeru Upravljanje državom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: