BiH
43

Fakultet za upravu u Sarajevu produžuje rok za upis na prvu godinu studija

Fakultet za upravu u Sarajevu – pridružena članica Univerziteta u Sarajevu produžuje rok za prijem dokumenata za upis na I godinu I ciklusa studija.

Studij se organizuje prema pravilima i procedurama Bolonjskog procesa u trajanju od četiri godine i nosi ukupno 240 ECTS bodova.

Uspješnim završetkom prvog ciklusa studija stiču se zvanja:

  • Bachelor uprave osposobljeni su za rad u organima državne uprave, javnim preduzećima te u ustanovama koje raspolažu javnim ovlaštenjima, kao i u privrednim društvima u kojima se traži rad na upravnim i ekonomskim poslovima

  • Bachelor uprave - smjer poslovna uprava osposobljeni su za rad i profesionalni razvoj na istraživanju, projektiranju, i dizajniranju organizacije preduzeća i njegovih dijelova, menadžmentu na svim organizacijskim razinama, upravljanju ljudskim potencijalima, upravljanju proizvodnjom, projektnom menadžmentu, strateškom planiranju, konsultantskim poslovima iz područja organizacije, menadžmenta i reinženjering, upravljanje promjenama i upravljanje krizama te istraživačke razvojne poslove u privredi

  • Bachelor uprave – smjer E-uprava osposobljeni su za rad na poslovima E-government, E- marketing, E- bankarstvo, poslovima upravljanja projektima u oblasti informatizacije u organima uprave kao i drugim privrednim društvima, poslovima planiranja, analize, projektovanja, implementacije i održavanja poslovnih informacionih sistema, rad u kolaboracijskim sistemima u upravi kao što su MS Share Point, Lotus Notes Products i dr.

Školarina za jednu studijsku godinu na prvom ciklusu studija iznosi 1 800.00 KM, po semestru 900.00 KM, plus administrativni troškovi. Postoji mogućnost kreditiranja preko SBERBANK, bez kamate i troškova obrade kredita.

Potrebna dokumentacija za upis je sljedeća: • Diploma o završenoj srednjoj školi • Svjedočanstva od I do IV razreda srednje škole • Rodni list • Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci)

Zahtjev za upis se preuzima u studentskoj službi Fakulteta.

Kandidati mogu predati dokumente u studentskoj službi Fakulteta za upravu u Sarajevu, Igmanska 40A, 71320 Vogošća, radnim danom od 8 do 16 sati.

Sve dodatne informacije o studijskim programima ili neke druge informacije možete naći na stranci fakulteta www.fu.unsa.ba ili na broj telefona 033/553-837.