Ratni zločin
201

Elfeta Veseli osumnjičena za ubistvo dječaka srpske nacionalnosti izručena BiH

Klix.ba
Osumnjičena za ratni zločin, Elfeta Veseli, danas je u 14 sati, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo izručena pravosuđu BiH iz Švicarske Konfederacije.

Nakon izručenja, osumnjičena će biti dovedena postupajućem tužitelju i bit će održano ročište za određivanje mjere pritvora.

Osumnjičena Elfeta Veseli, pod istragom je tužitelja Posebnog odjela za ratne zločine i osumnjičena je za zločin počinjen 1992. godine, u selu Kamenica kod Zvornika.

Ona je osumnjičena za svirepo ubistvo žrtve, dječaka srpske nacionalnosti Slobodana Stojanovića, koji je u vrijeme počinjenja zločina imao 12 godina.

Tužilaštvo BiH zahvaljuje se pravosuđu i diplomatiji Švicarske Konfederacije, na ostvarenoj saradnji, lociranju i izručenju osumnjičene.

Tužilaštvo BiH u saradnji sa pravosudnim i sigurnosnim institucijama partnerskih zemalja diljem svijeta, provodi brojne aktivnosti na otkrivanju, lociranju i izručenju pravosuđu BiH, osoba osumnjičenih za ratne zločine, koje se nalaze u različitim državama, u cilju borbe da počinjeni ratni zločini ne ostanu nekažnjeni.