{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elektroprivreda BiH održala bukvicu Vodovodu i Kanalizaciji

S
27.10.2011. u 16:35
0
27
Elektroprivreda BiH održala bukvicu Vodovodu i Kanalizaciji
0
Elektroprivreda BiH održala bukvicu Vodovodu i Kanalizaciji
Zgrada Elektroprivrede BiH
Građani Kantona Sarajevo ne trebaju biti zabrinuti zbog najavljenog isključenja električne energije Vodovodu i Kanalizaciji, navode u Elektroprivredi BiH.
Isključenje struje ovom preduzeću se danas nije dogodilo, iako je to ranije najavljeno, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u Vodovodu i Kanalizaciji.

"Kao društveno odgovorno preduzeće JP Elektroprivreda BiH je najavila isključenje upravne zgrade ViK-a i nije imala namjeru isključiti nijedan objekt preduzeća ViK koji je od vitalnog značaja za stanovništvo. Najava isključenja praktično je alarm kojim želimo skrenuti pažnju odgovornih institucija na kontinuirano neodgovoran odnos menadžmenta ViK-a prema obavezi plaćanja potrošene električne energije. Želimo napomenuti da bi se menadžment ViK-a trebao pozabaviti gubicima na njihovoj mreži, koji su evidentno veliki, a ne samo da ukazuju na visinu cijene električne energije. Kada bi Elektroprivreda BiH imala takve gubitke na svojoj mreži sigurno je da ne bi imala sredstava ni za plaćanje utroška vode", navodi se u saopćenju.

U Elektroprivredi navode kako se krivica za trenutno stanje u ViK-u prebacuje na njih, "što je, najblaže rečeno, neozbiljno, jer ni na ponuđeni reprogram duga nisu reagovali".

"Stoga smo kontaktirali Vladu KS, kao osnivača ViK-a, koja bi na sebe trebala preuzeti obavezu iznalaženja garancija za eventualni reprogram duga ViK-a za potrošenu električnu energiju, ali i rješenja za uredno izmirivanje budućih mjesečnih faktura", navode u Elektroprivredi.

Također, sa predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo Elektroprivreda je dogovorila da se iduće sedmice održi zajednički sastanak sa svim komunalnim preduzećima koji imaju dugovanja za isporučenu i preuzetu električnu energiju. Vlada KS je iskazala spremnost da se sistemski priđe rješavanju ovog problema kako bi građanima omogućili sigurno i kontinuirano pružanje komunalnih usluga.

Vodovod i Kanalizacija trenutno nije platila fakture za august i septembar u ukupnom iznosu od 1.708.997,42 KM, odnosno 1.615.902,40 KM duga za potrošenu struju i 93.095,02 zateznih kamata. Kada je u pitanju zatezna kamata, iz Elektroprivrede napominju da je ona regulisana Zakonom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: