Autori Emir Suljagić i Reuf Bajrović
0
El Pais: Front koji se proteže od Srebrenice do Homsa
Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je sve otišlo dođavola. Kako vas nije stid koristiti Srebrenicu, da bi pravdali Euro-Američki imperijalizam. Nije ovdje riječ o demokratiji, već je riječ o zlupotrebi demokratije.
Prosto je nevjerovatno da pametni ljudi otvoreno staju na stranu americkog imperijalizma. Pa i budalama je jasno o cemu se ovdje radi. Sirija je saveznik Irana. Treba izazvati nemire i gradjanski rat po svaku cijenu da bi se region destabilizirao, sto ce olaksati planiranu agresiju na jednu suverenu zemlju bogatu naftom gasom i ostalim prirodnim resursima. K\'o bajagi, briga za sigurnost civila - kao u Libiji, gdje ih je mnogo vise stradalo od NATO bombi nego od Gadafijevog rezima. Oko 200 milijardi dolara zapadnog duga Libiji (uglavnom americkog), vise se i ne spominje. A ako to nekad neko i spomene, bice to, kao u slucaju Kuvajta, cijena \'slobode\' koju im je zapad donio. Sad je Libija plaho demokratska (gore je nego sto je bilo), slicno kao Irak ili Afganistan...
DAVITELJ I VEHABIJE NA ISTOJ STRANI?????
Nesto se plaho brinu za Arapski narod,dok Bosnjacima,oni licno nisu dali ni da se brane i kada smo malo se oporavili i kada su vidjel da ce mo opstati,ponovo nam ti isti zapadnjaci,zabise noz u leda SR-m..Bice u pitanju nesta drugo....
Ironije li, da je gospodin Machoman poceo izvirivati Saudima iz g.u.z.i.c.e.
toliko o \"nenaoruzanim civilima\", \"aktivistima\" i slicno, a slugan i huskac koji je autor ovog teksta nije vrijedan cak ni prezira http://www.jutarnji.hr/sirijska-oporba--mi-vec-imamo-oruzje--dolazi-sa-svih-strana--pa-i-sa-zapada-/1009292/
vidis da nemas pojma o cemu govoris. dzaba sto je NATO bombardovao Libiju kada ih nije bilo na terenu. od medijske podrske nema velike pomoci, kada te na zemlji cekaju tenkovi protiv kojih se moras boriti. da je to bila samo sacica pobunjenika, Gadafi bi ih pomeo za 24 sata. nisi ni svjestan kakvu je on vojsku imao, ali uzalud kada su se raspali odmah cim su poceli neredi. mislio sam da je poslije Libije prestala ta naivna prica ali izgleda da se nastavlja.
I, for one, welcome our new reptilian overlords!
Cekas, ha? Hahah! Pa evo, odgovorit cu ti, ali znam da to nista ne mijenja. Uz sacicu pobunjenika je stajao najmocniji vojni savez na planeti NATO pakt i njegova ratna masinerija koja im je pruzila im vojnu, medijsku i logisticku podrsku, a o svemu tome su redovno izvjestavali \"demokratski svijet\", s tm da je sad nesto naglo prekinuto izvjestavanje o blagostanju koje je nastupilo u Libiji. Nego, na nekoga ko ppokazuje takav stepen licemjernosti izbjegavajuci konkretne odgovore na konkretna pitanja, bas kao da je pravi vehabija, odnosno neoharidzija, ne vrijedi dalje trositi vrijeme.
cekam da ti meni odgovoris kako je sacica pobunjenika uspjela zbaciti Gadafija koji je iza sebe imao mocnu vojnu masineriju koju je gradio 40 godina? osim ako ta sacica ustvari nije bila vecina libijaca, i osim ako se ta mocna vojska nije raspala i presla na pobunjenicku stranu.
@asdf Znao sam da ce biti neka prvorazredna glupost, koja bi treala da kompenzira jasan odgovor na konkretna pitanja.
smrt reptilima sloboda ljudima
Bolje i da ne odgovoris i tako se licemjerno i hladno isparis, neko da opet valjas neke gluposti u koje niko ziv ne vjeruje, pa ni najmilitantniji zagovornici \"slobode, demokratije i ljudskih prava\" kakav je ovaj Suljagic.
arapi inace vole autokrate i diktatore i nema sanse da su se sami digli protiv njih, to mora da je izraelsko maslo. ljudi-reptili i jevreji, oni stoje iza svega.
Najsmijesnije je da sve \"vijesti\" koje plasiraju zapadni mediji o desavanjima u Siriji dolaze direktno s terena, od \"Sirijske opservatorije za ljudska prava\" sa sjedistem u Londonu.
Dok je ovaca koje bleje bravo, bravo, bice i vune.
Pametnom dovoljno i ne vrijedi dalje raspravljati, meni moja obrazovanost i znanje i podloznost/nepodloznost propagandi, tebi tvoje, samo mi jos reci da li isto vazi i za saudijske diktatore i za Bahrein gdje marionteski diktatoriski americki rezim uz pomoc vojnih trupa Saudisjske Arabije brutalno masakrira siitsku vecinu koje ima oko 80 %, a sada planiraju da Bahrein i formalno, bez referenduma, dekretom, prikljuce Saudijskoj Arabiji? Dakle, smatras li da i na saudijski i bahreinski rezim, katarsku diktaturu i druge marionetske diktature treba primijeniti libijski i sirijski scenario?