Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neka,nismo ništa bolje ni zaslužili. Kad su trebali protesti,svi su sjedili kući,kad se trebalo glasati da se skinu lopovi,došli su isti što ih biraju zadnjih 25 godina,pa ih opet odabrali. Tražili ste,gledajte. ''Neće nikad prestat glave da nam pune,sve dok je ovaca neće falit vune'' =) Dubioza Kolektiv
Mi iz SDP i SBB smo ovdje da ukinemo drzavu BiH, evo tri godine od kad smo mi na vlasti samo smjenjujemo i imenujemo vlade, smjenjujemo sve koji misle svojom glavom, jer mi imamo nase predsjednike stranaka i samo oni misle a ostali moraju samo da klimaju glavom, nas ekonomija ne interesuje i za ove tri godine mi tu rjec nikad nismo izgovorili niti imamo namjeru izgovarati, nas interesuju FOTELJE, nas interesuje da RODBINU UHLJEBIMO i dok smo mi na vlasti svako ko spomene rjec EKONOMIJA bice kaznjen i tretiran kao patriota BiH, mi zelimo da unistimo ekonomiju a time i drzavu BiH, mi iz SDP i SBB zelimo da kriminal cvjeta jer to je nasa struka i u tome smo strucni.
@ slučajni.prolaznik Ne seri, mater ti ***! Nije ovdje pitanje ni ko je koja stranka ni ko je koja nacija, dokle god je narod razjedinjen oni će nas krasti.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
U biH zive najvece ljencuge na svijetu,ko god je radio nekad u Bosni a onda otisao vani i radi u dijaspori ovo ce reci .Svi bas svi fakulteti plus pola srednjih skola skoluje se da bi se uhljebili na drzavnoj sisi gdje je dokazano da se radi manje od 2 sata dnevno.Mali broj ode kod privatnika koji mu dusu cupa za 300 maraka mjesecno,a tu platu mu on ne placa vec potsticaj kantonalni,federalni ili neki drugi,a isti privatnik koji dobije dzaba radnika kojeg ubije fizicki i mentalno,vara drzavu kroz utaje poreza ,pranje para preko 3000 fiktivnih firmi.u svojoj mjesnoj zajednici smijem ruku dati das sam vidio stotine imaginarnih firmi koje su sedmicu ko fol radile. Zato mi je jedino zao tih nevoljnika koji idu raditi kod privatnika i one bijede koja kopa po smecu,a svi ostali su bagra na svoj nacin...
nisu druze narodi u bih lijeni nego su politicari obezvrijedili rad i proizvodnju...evo objanit cu ti zasto. vecina politicara a pogotovo onih prijeratnih su ti neki dr. mr. soc. i slicno i kao takvi oni su predavaci na fakultetima a mnogi su i vlasnici ili suvlasnici istih a da bi se svi uhljebili treba vise fakulteta a samim tim i vise studenata.onda oni predaju na desetak fakulteta pa ti vidi koja je to para a konstantno se nagovaraju mladi da zavrsavaju neke bezvrijedne menedzere i slicno jer ce kao takvi lakse naci posao. a mladi kad plate da zavrse te fakultete opet moraju platiti mito da se zaposle u drzavnim organima jer nitko drugi ni ne vrednuje te diplome. pa ti isti politicari uzimaju dvaput :)))) u eu ide jedan univerzitet na 1 200 000 stanovnika a kod nas svaka vukojebina ima i po dva univerziteta :)))) da li znas naprimjer da su tihim pritiskom vecinu nasih policajaca natjerali da zavrse te fakultete,pa imamo naj obrazovaniju policiju na svijetu.... hihihihihihihh
Ako cemo iskreno u ovoj drzavi vecina ne radi svoj posao kako treba.Politicari su slika i prilika naroda iz kojeg dolaze.Zdravstvo katastrofa,obrazovanje takodjer.Od portira do direktora svi zabusavaju i nemaju radne etike,dodajmo tome korupciju i eto recepta za sigurnu propast. Cudi me da prije nije doslo do kolapsa,ogroman drzavni aparat,milion nekakvih ministarstava,jelo se,pilo se,trosilo na putovanja,gradnju vila,kupovinu limuzina.Amerika bi propala a ne ovo prkno od drzave.
Ma mi smo po korupciji gori i od Somalije...
Ma sve je pogresno uradjeno. Cijene u marketima samo rastu samim tim opada i kupovna moc ljudi. Ovome se trebalo ranije stati u kraj. Ovo je samo jedan od milion primjera kako jednim potezom se upropastava privreda. Po meni uzrok recesije je prvo rast a onda drzanje cijene nafte na sadasnjem nivou na svjetskom trzistu. Nafta je povukla rast ostalih cijena proizvoda za sobom i uveliko smanjila kupovnu moc ljudi. Kod nas u BiH jedan od problema je sto inspekcija jedva ceka da unisti privatnika koji je ulozio svoje pare da nesto pokrene a onda kukaju kako nema para. Pa kako ce ih biti u PM kad se sve svodi na pljacku postenog pojedinca koji donosi te pare. Da su imali neki program poticaja za ove ljude, lakse bi svi prolazili kroz recesiju .Puno je nesposobnakovica i idiota na vlasti koji nemaju sluha za ekonomiju. Oni jedino imaju sluha da pljackaju i da citav zivot prozive na budzetu koji puni radnicka klasa.
"Gdje je puno baba, kilava su djeca" kaže narodna izreka. 13 ministarstava iz svih oblasti na nivou kantona, FBiH, RS i BiH a toliko nerada i fula samo potvrđuje prethodnu izreku. Bezbroj fakulteta koji se završavaju ko zna kako potvrđuje isto to. 5 predsjednika, tri državna i po jedan entitetski potvrđuje to isto. Ako kao narod već nismo naučili od starijih i iz tuđeg iskustva, onda ćemo učiti na svojoj koži, pa dok ne naučimo.
Hajmo svi na ulice!Dosta je cutanja i gladi.Upotrijebimo posljednu kap snage da smijenimo lopove
Hajmo svi na ulice!Dosta je cutanja i gladi.Upotrijebimo posljednu kap snage da smijenimo lopove
ma nije valjda, imamo mi strucnjake na celu drzave.
gnjave politicari i kafane gnjave analitcari satro pametnjakovici ,svi gnjave , ovog sranaja mi je preko glaveeeeeee,
sa ovim SDAovcima i njihovim satelitima tonemo u beskraj,
Ovo je samo kriza kapitalizma, koja hara evropom. Mi smo isti ljudi koji smo uspješno se razvijali 50 godina socijalizma, bili među najrazvijenijim zemljama evrope. Sve je krenulo naopako, kada smo prihvatili promjenu sistema, radnici nisu više bili vlasnici sredstava proizvodnje, nego su postali robovi. Rješenje naše nevolje je jednostavno, ali je do nas.
hahaha da nije dosla na red privatizacija bh telecoma,vode,struje i ostalog.eeee ko vas ne zna politicari pokvareni.prvo probni baloni da opravdaju prodaju i nastavak isplate enormnih plata,dnevnica,itd itd.sve vas trba likvidirat po kratkom postupku
Pa situacija se u ovoj drzavi moze promjeniti samo ako se omladina osvijesti... Za ovo stanje su krivi svi, od politicara pa redom preko svakog covjeka ove drzave... Kako narod nece biti u krizi, eto kako??? Primanja su niza od rashoda.. zasto??? Zato sto ce babo dici kredit od 15-20 hiljada da kupi neko bolje i skuplje auto da pokaze komsiji koji vozi dvojku da je bolje od njega... Pa onda se za rucak jede popara, a komsija sa dvojkom lagano meso svaki dan... ZATO JE KRIZA!!!!
Mi iz SDP i SBB smo ovdje da ukinemo drzavu BiH, evo tri godine od kad smo mi na vlasti samo smjenjujemo i imenujemo vlade, smjenjujemo sve koji misle svojom glavom, jer mi imamo nase predsjednike stranaka i samo oni misle a ostali moraju samo da klimaju glavom, nas ekonomija ne interesuje i za ove tri godine mi tu rjec nikad nismo izgovorili niti imamo namjeru izgovarati, nas interesuju FOTELJE, nas interesuje da RODBINU UHLJEBIMO i dok smo mi na vlasti svako ko spomene rjec EKONOMIJA bice kaznjen i tretiran kao patriota BiH, mi zelimo da unistimo ekonomiju a time i drzavu BiH, mi iz SDP i SBB zelimo da kriminal cvjeta jer to je nasa struka i u tome smo strucni.
....hahaha pa sad je sasvim jasno zasto su neki dan imali onu prvu veliku VJEŽBU GUŠENJA DEMONSTRACIJA... majko moja kako providno i to jos javno objave...financijski ministar sigurno digo frku policiji, rekao kakva je situacija i onda ovi krenuli u vježbe uz pomoc eufora... ...a posto je u kratkom peridou desilo se ovo SRBIJA KOSOVO POTPIS, isti mah POSJETA IZETBEG JR. RADMAN U BEOGRADU HAPŠENJE FEDERALNOG MINISTRA MOON U GLAVU TOKOM PUKO DODIKA I JAVNO POKAZAO STA JE SLEDECE... uuu zrak treperi, sprema se oluja!
energetska mafija predvodjena alkaponcem harisom, hecom i amerom jerlagicem je uzela toliko miliona da bi se gladna afrika mogla tri puta nahraniti a ne vrattit dug MMF-u. samo je iza hadzivlasica ostalo 34 miliona KM sad zamislite koliko je tezak jerlagic i oszali