Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
cuj pred bbi centrom,koji ce to otpad biti,doci cu samo da vidim taj krkljanac,zar nisu neku prikladniju lokaciju mogli naci
Ovu akciju tešnjaci već godinu dana sprovode po školama i tako djeca skupljaju za ekskurziju 500,00 KM nagrada najuspješnijoj školi: http://tesanjweb.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2071&Itemid=107. Ovim gradom dok budu vladali sandže i šiptari i biće SELENDRA SA DNA KACE. Ugledajte se na pravu bosansku kasabu gdje su čistokrvni Bosanci i Hercegovci.
Podrzavam akciju \"OCISTI OTPAD\" i predlazem da pocnete od PREDSJEDNISTVA, VLADE, ENITESKIH VLADA JER JE NAJVECI OTPA U TIM RESURSIMA...
Samo kad pogledate rijeke poslije poplave i obale. Milioni plasticnih kesa i flasa. Ljeti, kad malo ronim, imam osjecaj kao da neko zivi na dnu. Ves masine, namjestaj, frizideri, televizori. Uzas zivi. Cak i u Hrvatskoj, unazad nekoliko godina otkupljuju plasticnu ambalazu a kod nas se nemilice zagadjuje priroda. Uvesti svakako otkup i zabraniti plasticne kese. Pitanje glasi, postoji li ijedna relevantna politicka stranka u nasoj zemlji koja ima u svom programu zastitu okolisa? Bar oko toga ne bi trebalo biti nacionalnih nesuglasica i siguran sam da bi jedan ovakav zakon relativno lako prosao a i otvorilo bi se i novih radnih mjesta. Tako je u svim civiliziranim zemljama kako je to vec neko spomenuo. Sramota!
Ma ko ce to raditi ba ma bjazi ma bjazi ma ja to neogu nea sanze
Dobro se neko ovoga sjetio. Samo je malo reći bezveze da to traje samo jedan dan, jer šta da se radi ostalim danima? Opet Jovo na novo zatrpavaj plastikom zemlju.
ajet smrdi dodjite da kupite nase smece
Akciju i prikupiti smece i odnijeti pred vladu i ministru za okolis i tako svaki dan bacati smece pred vladu. mozda se jednog dana sijete donijeti zakon ovaprljavstina je izlobirana da bude tu od svih onih koji rade protiv turizma u BIH
Bilo bi dobro da taj otkup bude stalno,neka bude 0,10 feninga,ide raspust eto djeci zarade ,a i ekološki čistije Sarajevo...........
nije stimulirati nego upravo simulirati, ovo je akcija koja traje dva sata i to je simulacija jednog od modela kako bi se mogao rijesiti problem sa plasticinim flasama.
... svaka cast na akciji! nadam se da cemo se i mi osvijestiti kao i nase komsije hrvati koji vrijedno skupljaju PET ambalazu. Krajnje je vrijeme da pocnemo misliti o nasoj okolini i nasoj djeci. Kada sam neki dan procitao vijest da je voda sa vrela bosne puna bakterija, shvatio sam da smo narod koji bi za pare pisao u vodu koju pije.
opet nepismeni novinari... citiram magarca: \"Ovom akcijom će se simulirati otkup plastične ambalaže i pokrenuti peticija za reciklažu ambalažnog otpada. Učešćem u akciji podršku će pružiti brojne osobe iz javnog života, saopćeno je iz CCI-a. \" valjda STIMULIRATI
cestitam na inicijativi... nadam se da ce ovaj Herceg i slicni njemu konacno donijeti propise koji ce omoguciti otkup plasticne PET ambalaze, ljudi ce nesto zaraditi a ja se necu glupo osjecati kad odem na Modrac da pecam (ja ko fol u prirodi a oko mene vise plastike nego u Kini)
Imam prijedlog da ove akcije ubuduce uopste nisu potrebne. Uvesti 50 feninga ambalaze po flasi prilikom kupovanja. Tako ko god bude bacao po okolini, bacace novac. Ovo nije nikakva nova ideje, niti novo izmisljen tocak. Isto kao i u NJemackoj. 25 Euro-Cent po flasi. Da vidite kako je ovdje cisto.
Kako kome brate nama je uvek.