{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Eko akcija uređenja rijeke Soline

S
17.5.2011. u 16:29
0
1
Eko akcija uređenja rijeke Soline
0
Eko akcija uređenja rijeke Soline
Fondacija tuzlanske zajednice u saradnji sa Mjesnom zajednicom Solina, aktivistima i volonterima iz Soline koordinirala je eko akciju uređenja korita rijeke Soline.
Preko 60 aktivista iz Soline je darovalo svoje vrijeme zajednici i očistili su 400 metara neregulisanog dijela korita rijeke Soline od krupnog i čistog otpada, raskrčili obalu od šiblja, posadili cvijeće i uredili zelene površine kod spomenika, te uljepšali lokalnu zajednicu Solina. Nakon akcije za sve učesnike organizovano je i druženje uz "lovački kotlić".


U akcijama su sudjelovali predstavnici Mjesne zajednice Solina i OŠ "Solina", Raft eko klub Accent, Aktiv žena Solina, Omladinski klub Solina, Udruženje "Bolje sutra", Fudbalski klub "Mladost" i aktivni građani iz zajednice.


Realizaciju akcije u zajednici podržali su i predstavnici poslovnog sektora (mesnica "Bašić", Minimarket "MS" i pekara "Mimoza") koji su donirali hranu i osvježenje za učesnike.

Ekološke akcije su veoma važne jer se pored konkretnih rezultata akcija, postiže i to da građani čuvaju i paze svoju zajednicu. Građani na ovaj način čuvaju svoju zajednicu, gradi se osjećaj pripadnosti, saradnje i zajedništva, a nove generacije se uče kako odgovorno postupati sa životnom sredinom.


Fondacija tuzlanske zajednice radi sa aktivistima u mjesnim zajednicama Tuzle na uključivanju, volonterizmu i jačanju učešća građana u kreiranju boljih uslova življenja. Tuzlanska fondacija prikuplja donacije za dobrobit zajednice i usmjerava ih na poboljšanje uslova življenja u Tuzli.

Vidljivi rezultati eko akcije u Solini su potvrda aktivizma mještana jedne zajednice, ali i želja stanovnika jedne zajednice da učestvuju u izgradnji boljih uslova življenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: