{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dođite na akciju čišćenja obale jezera Modrac

S
19.4.2011. u 11:23
0
5
Dođite na akciju čišćenja obale jezera Modrac
0
Dođite na akciju čišćenja obale jezera Modrac
Jezero Modrac se guši u smeću
Centar za ekologiju i energiju, zajedno sa OŠ “Kiseljak“, mještanima i Mjesnom samoupravom Kiseljak, 22. i 23. aprila organizuje akciju čišćenje dijela obale jezera Modrac koje pripada Općini Tuzla.
JKP Komunalac Tuzla,po nalogu Službe za komunalne poslove i rad mjesnih zajednica općine Tuzla je ogromne količine otpada, ostavljene od nesavjesnih korisnika ovog izletišta, tokom prošle sedmice uklonjenio i transportovao na deponiju. Pored uklanjanja divljih deponija, izvjestan broj parkovskih radnika angažovan je na uklanjanju rastinja, kako bi se proširila saobraćajnica uz obalu jezera Modrac.

Prvog dana čišćenja, 22. aprila, u akciji će učestvovati i uposlenici i učenici 0Š Kiseljak, Odred izviđača "Duga", Aktiv mladih Kiseljak i prestavnici romskih udruženja.

Drugog dana čišćenja, 23. aprila, pozvani su svi zainteresovani građani, srednje škole, udruženja, NVO-i i privrednici da se uključe u akciju, te da sa sobom ponesu nešto od alata (makaze, grablje...) što im može koristiti u radu. Na teren će se ići vlastitim vozilima.

Okupljanje je ispred MZ Kiseljak u 10:30 sati.

Za učesnike akcije osiguran je prigodan lunch paket (sendvič, sok ili voda i voće) i zaštitne rukavice.

Na očišćenom dijelu obale Služba za komunalne poslove i rad mjesnih zajednica i JKP "Komunalac" će postaviti kontejnere i organizovati redovan odvoz smeća,a Centar za ekologiju i energiju, će postaviti informativnu tablu, klupe, stolove i kante za smeće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: