Blokiran saobraćaj u cijeloj zemlji
0

Ekipe za čišćenje snijega se probile do putnika kod Miljevine

SRNA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Jedna mašina za raščišćavanje snijega uspjela se probiti do ljudi koji su više od 14 sati bili zatrpani snježnim lavinama u mjestu Tuhalji, nadomak Miljevine, na putu Trnovo -Foča, saopšteno je iz Auto-moto savez Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je put od Sarajeva prema Foči i dalje neprohodan, kao i put Gacko - Foča, gdje se u snijegu između lavina zateklo nekoliko vozila, kojima još nije stigla pomoć.

   Zatvoren je i magistralni put Nevesinje - Gacko, gdje je pet vozila angažovano na raščišćavanju i očekuje se da će tokom dana biti pročišćen.

   Za saobraćaj je zatvoren i regionalni put Kifino Selo - Ulog, preko prevoja Morine, kao i put od Graničnog prelaza Hum/Šćepan Polje ka unutrašnjosti Crne Gore, te Han Pijesak - Mevačka, prema Olovu.

   Saobraćaj se odvija veoma otežano na svim putnim pravcima u Republici Srpskoj. Najveće probleme na putevima stvaraju lavine i jak vjetar koji formira velike sniježne nanose.

   Zbog učestalih obrušavanja snježnih lavina na kolovoz, otežano se saobraća na magistralnim putevima Sastavci - Ustiprača i Krupac - Kijevo, te na regionalnim putnim pravcima Milići - Zeleni Jadar, Višegrad - prevoj Sjemeć i Berkovići - Krivača, prema Bileći.

   Ista situacija je i na putnim pravcima Strojice - Novo Selo, Ivovac - Mliništa, Karaula (Sitnica), te na regionalnom putu Bileća - Ljubinje.
   Na magistralnom putu Doboj - Derventa preko prevoja Modran i Rabić ne preporučuje se saobraćanje teretnim vozilima.

   U Federaciji BiH zbog snježnih nanosa ili lavina u prekidu je odvijanje saobraćaja na dionicama magistralnih puteva Bosansko Grahovo - Strmica, Mostar - Jablanica, Konjic - Sarajevo, Jajce - Donji Vakuf, Gornji Vakuf - Prozor, Bugojno - Kupres, Stolac - Neum. Povremeno neprohodni su putni pravci Olovo - Kladanj i Kladanj - Vlasenica.

   Na području Visokog i Neuma i Ravnog za saobraćaj su zatvoreni svi regionalni i lokalni putevi. Za sav saobraćaj zatvoreni su i regionalni putevi Glamoč - Drvar, Tomislavgrad - Prozor i Kreševo - Kiseljak.