{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
Egipćani tražili odlazak Mubaraka ispred ambasade

S
1.2.2011. u 16:29
0
31
Egipćani tražili odlazak Mubaraka ispred ambasade
0
Nekoliko desetina građana Egipta danas je demonstriralo ispred Egipatske ambasade u Sarajevu, slijedeći primjer svojih sunarodnika u Kairu.
Okupljeni Egipćani mirno su protestovali uzvikujući parole "sloboda Egiptu", "dole Mubarak", držeći parole na kojima se traži odlazak vladajuće egipatske elite.

Već drugi dan zaredom održavaju se protesti u Sarajevu na kojem Egipćani podržavaju proteste širom Egipta.

"U Egiptu su se na demonstracije odazvali svi. Muslimani, hrišćani i predstavnici svih političkih partija. Svi žele uputiti poruku da je dosta Mubarakovog režima koji je zemlju doveo u siromaštvo", rekao je Husain el-Sharkawi, organizator demonstracija.

On je istakao da su sarajevski Egipćani posebno nezadovoljni zbog činjenice da su u Egiptu ukinuti internet, mobilna telefonija i katarska TV stanica "Al-jazeera".

"Svi mi Egipćani koji smo se odazvali na proteste protiv Mubaraka u evropskim gradovima želimo da istaknemo da su to demonstracije za slobodu Egipta, jer je dosta siromaštva", rekao je El-Sharkawi.

Istovremeno se u Kairu održavaju najmasovnije demonstracije na kojima se, prema procjenama, okupilo oko milion građana, koji žele odlazak sa vlasti Hosnija Mubaraka, neprikosnovenog vladara Egipta već nekoliko decenija.


(Video: Jasenko Korjenić)

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: