{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EFSA: Novi master studij "Nekretnine - primijenjene finansije"

F
1.11.2011. u 15:03
0
1
EFSA: Novi master studij "Nekretnine - primijenjene finansije"
0
EFSA: Novi master studij "Nekretnine - primijenjene finansije"
Ekonomski fakultet u Sarajevu (Foto: Sarajevo-x.com)
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, u saradnji s Univerzitetom u Melburnu, Australija (The University of Melbourne), organizira novi master studij pod nazivom "Nekretnine – primijenjene finansije" (Property – Applied Finances).
Radi se o međunarodnom master programu koji će, prvi put na ovim prostorima, biti ponuđen od Ekonomskog fakulteta u Sarajevu (EFSA).

Međunarodnu prepoznatljivost ovog programa na Univerzitetu u Melburnu potvrđuje akreditacija međunarodne kuće Royal Institution of Chartered Surveyors – RICS, iz primijenjenih finansija,oblast nekretnine.

EFSA će, pored izvođenja akademskog master programa,kako se navodi u saopćenju Fakulteta, podnijeti i aplikaciju za RICS članstvo.

Cilj Fakulteta nije samo naučna i stručna edukacija iz navedene oblasti, nego integrirani pristup visokostručne edukacije i praktične primjene ovih sadržaja u širem regionu Balkana.

Program će biti realiziran, u saradnji s akreditiranim predavačima i profesionalcima u ovoj oblasti iz cijelog svijeta, i u cjelini će se izvoditi na engleskom jeziku.

Studij će biti koncipiran kao dvogodišnji master studij (diploma EFSA magistar menadžmenta - nekretnine i primijenjene finansije).

Za studente koji nisu završili dodiplomski studij iz srodne oblasti (ekonomija i pravo) obavezno je slušanje i polaganje predmeta preduvjeta za upis.

Početak programa je planiran za mart 2012. godine, saopćeno je iz Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: