BiH
0

EFSA: Novi master studij "Nekretnine - primijenjene finansije"

FENA
Ekonomski fakultet u Sarajevu (Foto: Sarajevo-x.com)
Ekonomski fakultet u Sarajevu (Foto: Sarajevo-x.com)
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, u saradnji s Univerzitetom u Melburnu, Australija (The University of Melbourne), organizira novi master studij pod nazivom "Nekretnine – primijenjene finansije" (Property – Applied Finances).

Radi se o međunarodnom master programu koji će, prvi put na ovim prostorima, biti ponuđen od Ekonomskog fakulteta u Sarajevu (EFSA).

Međunarodnu prepoznatljivost ovog programa na Univerzitetu u Melburnu potvrđuje akreditacija međunarodne kuće Royal Institution of Chartered Surveyors – RICS, iz primijenjenih finansija,oblast nekretnine.

EFSA će, pored izvođenja akademskog master programa,kako se navodi u saopćenju Fakulteta, podnijeti i aplikaciju za RICS članstvo.

Cilj Fakulteta nije samo naučna i stručna edukacija iz navedene oblasti, nego integrirani pristup visokostručne edukacije i praktične primjene ovih sadržaja u širem regionu Balkana.

Program će biti realiziran, u saradnji s akreditiranim predavačima i profesionalcima u ovoj oblasti iz cijelog svijeta, i u cjelini će se izvoditi na engleskom jeziku.

Studij će biti koncipiran kao dvogodišnji master studij (diploma EFSA magistar menadžmenta - nekretnine i primijenjene finansije).

Za studente koji nisu završili dodiplomski studij iz srodne oblasti (ekonomija i pravo) obavezno je slušanje i polaganje predmeta preduvjeta za upis.

Početak programa je planiran za mart 2012. godine, saopćeno je iz Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.