Ekonomski fakultet
0

Diplomirala prva generacija Sarajevo Business Schoola

FENA
Međunarodni studij iz oblasti biznisa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu promovira prvu generaciju studentata s diplomom Evropske unije, saopćio je Ekonomski fakultet.

Za ponedjeljak, 19. septembra, je najavljena svečanost podjele uvjerenja o diplomiranju prvoj generaciji studenata I ciklusa studija Sarajevo Business School (SBS).

Diplome će biti dodjeljene 22. oktobra.

Sutrašnjoj podjeli uvjerenja o diplomiranju, koja će biti održana u zgradi Poslovne akademije, prisustvovat će prof. dr. Veljko Trivun, dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, prof. dr. Besim Ćulahović, rukovodilac studija, te saradnici na ovom programu.

Diplome Griffith Collegea iz Dublina studentima će biti uručene naknadno u Dublinu.

Sarajevo Business School je prestižni međunardni program iz oblasti biznisa, kojeg zajedno realizuju Ekonomski fakultet u Sarajevu (EFSA) i Griffith Colleg iz Dublina (GCD).

Program se u cjelini izvodi na englekom jeziku, i to dvije godine u Sarajevu i jednu u Dublinu, a predavači su eminentni profesori s GCD-a i EFSA.

Ovo je prvi i jedini studij u Bosni i Hercegovini s međunarodnom akreditacijom ENQA (Evropean Association for Quality Assurance in Higher Education) i predstavlja najprestižniji međunarodni program u Bosni i Hercegovini koji studentima nudi mogućnost sticanja diplome Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Griffith Collegea Dublin.