Renovirana 2018.
27

Efendić: Škola na Aneksu više od godinu nema direktora, krivo je Ministarstvo obrazovanja KS

A. L.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić upozorio je na problem što Osnovna škola na Aneksu više od godinu dana nema direktora, a za to je okrivio Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo.

"Mnogo smo truda i rada, energije i entuzijazma uložili da izgradimo školi na Aneksu. Škola je na veliku radost završena i otvorena 2018. godine i radila kao divan kolektiv sve dok iz Ministarstva obrazovanja KS nisu odlučili da to upropaste. Po svaku cijenu su željeli otjerati direktora Omera Begovića koji je u rekordnom roku od svega 10ak dana te 2018. uspio da formira kolektiv, izvrši formalno pravnu registraciju škole, primi nastavno osoblje i otpočne sa školskom godinom. Umjesto hvala, otjerali su ga na biro i ostavili bez posla", kaže Efendić.

Dodaje da se Ministarstvo ni sljedeći kandidat nije svidio "jer vjerovatno žele nekog političkog koji će raditi za njih, a ne za djecu."

"I već duže od godinu dana školu drže obezglavljenu i u agoniji. To je isto ono ministarstvo za čiji hatar je drugo ministarstvo iste vlade - MUP, zabranilo mirni protest prosvjetnih radnika u osnovnom obrazovanju. Možete kako hoćete, ali nećete dokle hoćete, prije ili kasnije narod će ovo iživljavanje nad djecom i prosvjetnim radnicima zaustaviti", poručio je Efendić.