BiH
0

Edukacija za profesionalne dadilje u Nahli

Klix.ba
Udruženje Centar za edukaciju i istraživanje Nahla Sarajevo, uz podršku organizacija dvv international u BiH i GIZ-Podrška obrazovanju odraslih u BiH, realizuje sponzoriranu dvomjesečnu edukaciju za profesionalnu dadilju.

Dvomjesečna edukacija za profesionalnu dadilju doprinijet će poboljšanju kompetencija žena u oblasti babysittinga i njihovom boljem povezivanju s poslodavcima, a polaznicama će biti pružena intenzivna obuka iz sljedećih oblasti: psihologija, pedagogija, vježbe prve pomoći i prepoznavanje znakova bolesti, zdrava ishrana djece i priprema jednostavnih jela i dječije hrane, fizička sigurnost djeteta, odnos dadilje i roditelja.

Nakon uspješno završene edukacije, s dozvoljenim opravdanim brojem izostanaka u predviđenom programu, polaznice će dobiti certifikat njihove kvalificiranosti, što će im osigurati aktivan pristup traženju posla, saopćeno je iz Nahle.

Implementacija projekta predviđena je od novembra do decembra 2013. godine. Nastava će se održavati dva puta sedmično u poslijepodnevnim satima.

Uvjete i način prijave na kurs možete pogledati na stranici Nahla.ba.