Muzičar u borbi za život
0

Edo Mulahalilović u teškom stanju

Sarajevo-x.com
Adi i Edo Mulahalilović
Adi i Edo Mulahalilović
Teško oboljeli sarajevski muzičar Edo Mulahalilović, koji se nalazi na liječenju u Beogradu, posljednjih dana je u veoma teškom stanju, potvrdio nam je Edin brat Adi.

"Nažalost, u posljednjih sedam dana Edo je dosta loše...", kazao nam je Adi.

Ipak, rekao nam je i dobru vijest, dokumentarno-muzički film "Zajedno za život" o sjajnom koncertu u sarajevskoj Zetri, kojim su brojni muzičari pružili podršku svom prijatelju i kolegi, skoro je završen.

"Naša želja je da taj film premijerno bude prikazan na Sarajevo Film Festivalu od 23. do 31. jula. Nakon toga, u septembru ćemo film ponuditi emiterima koji su pomogli organizaciju koncerta sarajevskih muzičara Zajedno za život 6. februara 2010. (FTV, PINK BH, BHRT, RTRS, Mreža PLUS, OBN, TVSA, ALFA)", kaže Adi.

Film prati akciju sarajevskih muzičara koji su se okupili na jedinstvenom koncertu kako bi dali podršku prijatelju koji se bori protiv raka.

Dino Merlin, Saša Lošić, Branko Đurić Đuro, Dino Šaran (Letu Štuke), Mladen Vojičić Tifa, Hari Varešanović, Sejo Sexon (Zabranjeno Pušenje), Davor Ebner (Regina), Samir Ćeremida (Plavi Orkestar), Ismeta Dervoz, Pjer Žalica, prof. dr. Damir Aganović i drugi govore o prijateljstvu, osamdesetim godinama kada su započinjali karijere, vremenu u kojem živimo, borbi protiv raka, te šalju poruke podrške prijatelju koji sve to posmatra iz bolničke postelje putem interneta.

Muzičko-dokumentarni film "Zajedno za život" snimljen je u Sarajevu između 1. februara i 1. marta 2010. sa šest kamera, a radili su ga zajedničkim snagama brojni prijatelji iz više produkcijskih, marketing i TV kuća (E&A, Communis, ReFresh, Prime Time, Solid State Productions, Gramofon, FTV, BHRT, Pink BH ). Film je montiran u periodu između 1. marta i 20. maja 2010. u studijima Solid State Productions i E&A u Sarajevu.

Ekipa filma:

Direktor fotografije: Almir Đikoli Novinar: Admir Muharemović
Jimmy Jib operater: Adnan Branković Kamermani: Amel Đikoli, Đorđe Jović, Nedim Agić, Emir Džanan, Muhamed Čulić Rasvjeta: Profi Lajt i Bato Video led: Blow Up i BMS Scenski radovi: Stage.Co Scena: Bato Najavna i odjavna špica, design i title: Communis

Press: Prime Communications Organizacija: Gramofon Tonska obrada: Studio E&A Dramaturg: Selma Dizdar Asistent montaže: Igor Milošević Montaža: Almir Kenović
Režija: Prijatelji
Producent: Adi Mulahalilović / E&A Sarajevo