Kultura
0

VIDEO / Film Nenada Puhovskog na ovogodišnjem SFF-u

Sarajevo-x.com
Cjelovečernji dokumentarni film Nenada Puhovskog, "Zajedno", imat će svoju projekciju u okviru ovogodišnjeg "Sarajevo Film Festivala", 27. jula, u multipleksu "Cinemy City" (dvorana 1), u 20:30 sati.

Ovaj film, koji je imao svoju svjetsku premijeru na najvećem svjetskom dokumentarnom festivalu IDFA, realiziran je nakon četverogodišnjeg rada i snimanja preko 120 sati materijala.

Film "Zajedno" kroz pet priča govori o ljudima koji su bili, jesu ili žele biti u emocionalnim odnosima, ljudima koji, bez obzira na probleme sa kojima se susreću, traže ljubav i razumijevanje te pokušavaju pronaći nekoga sa kim bi mogli biti – zajedno.

Osim na IDFA, film je prikazan i na festivalima "ZagrebDox", DHF, "Beldocs", "Vivisect", FMFS, "Documentarist", "Goleden Apricot" i drugim.

Film je realiziran u produkciji "Factuma", a uz Nenada Puhovskog, koji potpisuje režiju, scenarij i produkciju filma, glavni saradnici na projektu su montažerka Vesna Biljan-Pušić, snimatelj Josip Ivančić i kompozitor Dalibor Grubačević.