Oštra reakcija
279

Edita Đapo poručila Cikotiću: Pitajte turističke radnike koliko migranti pomažu turizam

A. B.
Edita Đapo (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Edita Đapo (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Federalna ministraica okoliša i turizma Edita Đapo reagovala je na izjavu ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića koji je govorio o migrantima u BiH te tom prilikom naveo da njihovo prisustvo ima i pozitivan efekat za našu državu jer u nedostatku turista oni kupuju i prave zaradu.
Đapo se osvrnula na komentar Cikotića o tome da migranti pune državnu kasu te je to nazvala katastrofalnom izjavom koja je ogolila jednu cijelu politiku, a koju sada, kako je dodala vodi jedna stranka.

"To je politika koja želi da migranti ostanu u BiH. Uvaženi ministre, vi možete uživati u seksi idejama, ali vas pozivam da, u interesu građana BiH i privrednika koji pokušavaju preživjeti u ovim teškim vremenima, zatvorite granice za migrante, a otvorite za turiste i bh. dijasporu", napisala je Đapo.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Istakla je da migranti predstavljaju sigurnosnu, zdravstvenu i humanitarnu prijetnju životu u BiH.

"To što kažete da pomažu turizam pitajte turističke radnike, pa će vam oni reći pravu istinu u lice", poručila je Đapo.

Podsjećamo, ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić izjavio je kako je čuo "zanimljive i seksi ideje" o vraćanju migranata iz BiH u zemlje njihovog porijekla, te je dodao kako prisustvo velikog broja migranta ima pozitivan aspekt jer naša zemlja zbog toga bilježi povećanu potrošnju.

Cikotić je također kazao da smatra kako BiH vlada migrantskom krizom, iako slike s terena pokazuju drugačije.

Na ovu izjavu je reagovala i Zastupnica SBB-a u Parlamentu FBiH Sanela Prašović-Gadžo.

Ona je, naime, pitala šta o ovom "uvođenju seksa" u političku komunikaciju misle žene u Krajini koje su bile seksualno napadnute.