Pridružio se Ligi pravih muškaraca
2

VIDEO / Edin Džeko: Poštujte žene i njihova prava

Klix.ba
Edin Džeko, bh. nogometaš i ambasador UNICEF-a pridružio se muškarcima koji su se obavezali da će aktivno učestvovati u borbi protiv nasilja nad ženama.

"Muškarci udruženi protiv nasilja nad ženama" je dio globalne UNiTE kampanje generalnog sekretara UN-a Ban Ki-moona u okviru koje je osnovana i Liga pravih muškaraca, povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

"Nasilje uvjek zaslužuje crveni karton, bilo u porodici, školi ili na ulici", kazao je Džeko istakavši da pravi sportisti nisu nasilni.

"Nasilje u sportu se ne toleriše, a tako bi trebalo biti i u stvarnom zivotu. Poštujte žene, poštujte njihovo pravo na jednakost, kao i pravo da izraze svoje mišljenje i da uživaju slobodu bez straha od nasilja", rekao je jedan od najboljih bh. nogometaša.

Podsjetimo, osim Džeke članovi Lige pravih muškaraca su Sergej Barbarez, Damir Imamović, Brano Jakubović, Moamer Kasumović, Damir Šehanović, Amer Kapetanović, Dejan Kukrić, Zijah Sokolović, Goran Milić i Yuri Afanasiev. Kampanja Muškarci udruženi protiv nasilja nad ženama" počela je na Međunarodni dan muškaraca, a trajat će do 08. marta, Dana žena.