{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Edin Džeko: Poštujte žene i njihova prava

26.11.2012. u 13:19
2
0
Edin Džeko: Poštujte žene i njihova prava
2
Edin Džeko: Poštujte žene i njihova prava
Edin Džeko, bh. nogometaš i ambasador UNICEF-a pridružio se muškarcima koji su se obavezali da će aktivno učestvovati u borbi protiv nasilja nad ženama.
"Muškarci udruženi protiv nasilja nad ženama" je dio globalne UNiTE kampanje generalnog sekretara UN-a Ban Ki-moona u okviru koje je osnovana i Liga pravih muškaraca, povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

"Nasilje uvjek zaslužuje crveni karton, bilo u porodici, školi ili na ulici", kazao je Džeko istakavši da pravi sportisti nisu nasilni.

"Nasilje u sportu se ne toleriše, a tako bi trebalo biti i u stvarnom zivotu. Poštujte žene, poštujte njihovo pravo na jednakost, kao i pravo da izraze svoje mišljenje i da uživaju slobodu bez straha od nasilja", rekao je jedan od najboljih bh. nogometaša.

Podsjetimo, osim Džeke članovi Lige pravih muškaraca su Sergej Barbarez, Damir Imamović, Brano Jakubović, Moamer Kasumović, Damir Šehanović, Amer Kapetanović, Dejan Kukrić, Zijah Sokolović, Goran Milić i Yuri Afanasiev. Kampanja Muškarci udruženi protiv nasilja nad ženama" počela je na Međunarodni dan muškaraca, a trajat će do 08. marta, Dana žena.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: