Igra i druženje
448

Džumhur posjetio djecu u JU Mjedenica: Nema ništa ljepše od saznanja da ste usrećili nekoga

Piše: D. B.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je posjetio štićenike JU Mjedenica.

Džumhur je uprkos brojnim obavezama i napornim putovanjima i turnirima izdvojio vrijeme za posjetu Mjedenici, gdje se družio i igrao s djecom.

"Drago mi je što sam došao ovdje, što smo proveli vrijeme zajedno i igrali se. Svima je bilo lijepo, to djeci puno znači. Dolazit ću ovdje i s njima dijeliti lijepe trenutke. Samo nekoliko dana sam u Sarajevu, ali sam pronašao vremena da dođem u Mjedenicu. Čast mi je dolaziti u ovakvu ustanovu, zahvaljujem se ljudima koji rade ovdje. Nema ništa ljepše od saznanja da ste nekom pomogli i usrećili ga", izjavio je Džumhur.

Naš teniser je povodom sedmogodišnje saradnje sa BH Telecomom i posjete JU Mjedenica zajedno s kompanijom poklonima obradovao djecu.

Zadovoljstvo i zahvalnost Džumhuru izrazio je direktor JU Mjedenica Selmir Hadžić.

"Damir je veliki prijatelj ove ustanove, veliko mu hvala što je nakon dužeg vremena provedenog na turnirima odmah poslije povratka u BiH došao nama u posjetu. Ova posjeta ima višestruk značaj, održavamo prijateljstvo i kontakte, ali i skrećemo pažnju da sport treba djeci s poteškoćama u razvoju, Ova djeca mogu učestvovati ravnopravno u sportskim aktivnostima. Sve ovo mnogo znači jer je sport aktivnost koju preferiramo u rehabilitacijskom radu s djecom, a znači mnogo i za socijalizaciju i aktivno učešće djece u svim aktivnostima šire društvene zajednice", rekao je Hadžić.