{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Džombić: RS ima rezervni plan ako ne dođe do dogovora s MMF-om

F
30.5.2012. u 13:56
0
7
Džombić: RS ima rezervni plan ako ne dođe do dogovora s MMF-om
0
Džombić: RS ima rezervni plan  ako ne dođe do dogovora s MMF-om
Aleksandar Džombić
Premijer Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić ni danas nije potvrdio na koji iznos sredstava računa taj entitet, ukoliko BiH uđe u novi aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), koji je, kako je potvrdio, postavio nove uvjete za ostvarivanje ušteda na svim nivoima vlasti.
Entitetski premijer je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao da MMF osim smanjenja javne potrošenje traži od vlasti u BiH da nastave sa strukturalnim reformama, među kojima i penzionog sistema koje su već počele u RS-u, a očekuju se u Federaciji BiH (FBiH).

„Svi nivoi vlasti moraju da ispune uslove da bi se mogao realizovati novi aranžman“, kazao je on i podsjetio da su predstavnici MMF-a zatražili da se naprave analize, predlože kredibilne politike, a onda da se vidi koliko je kome potrebno novca.

On tvrdi da u Vladi RS-a postoji rezervni plan, ukoliko ne dođe do dogovora s MMF-om.

Podsjeća da je u prošloj godini RS emisijom kratkoročnih i dugoročnih obveznica „nadomjestila“ dio sredstava koja su izostala od MMF-a i Evropske komisije, te da se tim vidom zaduženja opet može djelovati, mada Džombić vjeruje da će BiH ući u novi aranžman s MMF-om.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: