Džombić: Rad Elektroprijenosa BiH otvorit će nove investicije

F
FENA
13.3.2012. u 11:34
0
1
Džombić: Rad Elektroprijenosa BiH otvorit će nove investicije
0
Džombić: Rad Elektroprijenosa BiH otvorit će nove investicije Aleksandar Džombić
Investiranje i rad Elektroprijenosa BiH su dogovoreni i u narednom periodu ne bi trebalo da bude problema u funkcioniranju te zajedničke kompanije za prijenos električne energije, ocijenio je danas predsjednik Vlade RS-a Aleksandar Džombić.
On je podsjetio da su na nedavnoj sjednici Skupštine akcionara Elektroprijenosa BiH i prije toga dogovoreni osnovni principi o radu tog preduzeća, a kako bi se deblokirao njegov rad.

"Najbitnije je da buduća ulaganja u infrastrukturu budu na osnovu učešća u kapitalu, i to oko 58 Federacija BiH i RS 42 posto te da se to radi u određenom vremenskom periodu.

Ako u toku jedne godine ne bude 'izvagano' jednako ulaganje, to će se pratiti u roku od dvije godine, ali nema problema da se s investicijama nastavi“, kazao je Džombić odgovarajući na pitanja poslanika danas tokom sjednice entitetskog parlamenta.

To će, naglasio je, značiti mnogo i za RS i FBiH, odnosno BiH u cjelini, jer će se otvoriti mogućnosti infrastrukturnih projekata, jer je to oslonac privrednog razvoja.

Dogovoreni su i drugi principi rada Elektroprijenosa BiH, a to je da broj zaposlenih također odgovara učešću entiteta u kapitalu, kao i da se formiraju komisije koje će pripremiti prijedlog izmjena statusa te kompanije.

"Mislim da smo stvorili preduslove da možemo da deblokiramo funkcioniranje 'Elektroprijenosa'“, naglasio je entitetski premijer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: