{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Džombić: Izvršenje budžeta BiH moguće u skladu sa prihodima

S
26.1.2012. u 17:40
0
0
Džombić: Izvršenje budžeta BiH moguće u skladu sa prihodima
0
Džombić: Izvršenje budžeta BiH moguće u skladu sa prihodima
Aleksandar Džombić
Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić smatra da je izvršenje budžeta zajedničkih institucija BiH za 2011. godinu moguće u iznosu od 880 miliona KM, koliko iznose prihodi.
"Na bazi izvještaja iz zajedničkih institucija BiH, prihodi iznose 880 miliona KM i ne mogu troškovi biti veći od prihoda", rekao je Džombić novinarima u Banjoj Luci, komentarišući budžet institucija BiH za prošlu godinu.

Komentarišući situaciju u preduzeću "Rasklopna oprema" u Istočnom Sarajevu, Džombić je najavio da će iduće sedmice u Banjoj Luci biti održan sastanak predstavnika resornog ministarstva i sindikata, a zatim i sa menadžmentom i vlasnikom preduzeća, kako bi se sagledale mogućnosti rješavanja problema u ovom preduzeću.

"Sagledat ćemo kakve su namjere kupca i šta Vlada može doprinijeti da očuvamo proizvodnju ili da izvršimo neko restruktuiranje tog preduzeća", zaključio je Džombić.

Sindikat ''Rasklopne opreme'', preduzeća koje djeluje u okviru "Energoinvesta" iz Istočnog Sarajeva, je na konferenciji za novinare koja je održana u decembru prošle godine pozvao nadležna ministarstva, Vladu Republike Srpske i Investiciono-razvojnu banku (IRB) da još jednom razmotre privatizacioni ugovor i aneks privatizacionog ugovora, te da pokušaju naći rješenje za ''Rasklopnu opremu''.

Tom prilikom, Sindikat preduzeća je istakao da su problemi ''Rasklopne opreme'' nastali 2006. godine kada je većinski kapital od 64 odsto prodat preduzeću ''Jugotrade'' iz Beograda, te da je ovo preduzeće na dan prodaje državnog kapitala imalo 700.000 KM duga i 1,5 miliona KM potraživanja, a da danas ima 17 miliona KM duga i nula potraživanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: