|

Dževdet Tuzlić obilježio 35 godina novinarskog rada

Dževdet Tuzlić obilježio 35 godina novinarskog rada
11
F
FENA
2.4.2014. u 15:59
2
komentara
11

dijeljenja
Ove godine navršava se 35 godina profesionalnog rada bosanskohercegovačkog novinara Dževdeta Tuzlića. U Galeriji Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, tim povodom 29. marta je otvorena multimedijalna izložba “Treća dimenzija i više od toga - Život na sticku”.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba


"Život na sticku" objedinjava dio opusa koji je sadržan u susretima s nekim od najeminentnijih aktera svjetske, europske, regionalne i bosanskohercegovačke kulturne scene u razdoblju od 35 godina rada Dževdeta Tuzlića.

"Ja sam 35 godina u profesionalnom novinarstvu i živio sam sa jednom plejadom kulturnih poslanika sa kojima sam uspio uraditi intervjue. Želio sam da tih svojih 35 godina u novinarstvu obilježim na neki način, želim zabilježiti jednu epohu", rekao je na konferenciji za novinare Dževdet Tuzlić.

Kultura je bila najčešći i najvažniji okvir tri i pol desetljeća dugog razdoblja Tuzlićevog bavljenja novinarstvom, čije obilježavanje u formi izložbe je zamišljeno kao prezentacija nekoliko karakterističnih segmenata iz veoma bogate novinarske prakse.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba


"Ova izložba je imala za cilj da sažme jedno vrijeme i da kroz audio i video materijale prikaže moj rad", kazao je Tuzlić.

Izložbu je došao posjetiti i bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schwarz Schilling.

"Nije riječ ni o kakvoj protokolarnoj posjeti, već prijateljski čin prema Dževdetu Tuzliću, autoru multimedijalne postavke kojom obilježava 35 godina profesionalnog novinarstva", izjavio je Schilling.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...