{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dženita Muminović će jedan dan raditi kao stjuardesa BH Airlinesa

16.10.2012. u 13:32
0
35
Dženita Muminović će jedan dan raditi kao stjuardesa BH Airlinesa
0
Ovogodišnji projekt "Volontiraj-kreditiraj" i Socijalni dan okupit će blizu 2.000 učenika iz 135 srednjih škola BiH, koji će na jedan dan svoje škole zamijeniti raznim institucijama i firmama, radeći za dnevnicu od 20 KM.
Na današnjoj konferenciji za medije koordinatori projekta istakli su da su se mnoga preduzeća i institucije odazvali pozivu da zaposle srednjoškolce na jedan dan. Kao najveći poslodavac pokazalo se Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke koji će u Ministarstvu te drugim obrazovnim ustanovama 18. oktobra zaposliti 150 učenika iz cijele BiH.

Ministar Damir Mašić kazao je kako je saradnja Ministarstva i Infohousea, organizacije koja implementira ovaj projekt, počela još prošle godine.

"Želimo na ovaj dan uputiti apel svim odgojno-obrazovnim ustanovama u Federaciji BiH da u svojim sredinama kreiraju sekcije društvenog servisa i tako omoguće mladim ljudima da posjete djecu bez roditeljskog staranja, stare osobe te djecu s poteškoćama u razvoju kako bi razvili osjećaj solidarnosti", naglasio je Mašić.

Dalila Bavčić, koordinatorica projekta Socijalni dan, istakla je kako se iz godine u godinu povećava broj škola, gradova i poslodavaca koji učestvuju u projektu.

"Srednjoškolci će za jedan dan zaraditi 20 KM, a taj novac će biti uplaćen na zajednički projektni račun. Poslije toga, učenici će biti educirani kako napisati projekt za unapređenje svoje lokalne zajednice, a te projekte prezentirat će zajednički u Sarajevu u martu kada će dobiti do 2.000 KM za realizaciju tih ideja", kazala je Bavčić.

BH Airlines je jedan od poslodavaca koji su se sami prijavili za učestvovanje u ovoj akciji te će u četvrtak zaposliti učenicu Srednje saobraćajne škole iz Sarajeva Dženitu Muminović, koja će taj dan raditi kao stjuardesa na letu za Kopenhagen, kazano je na kraju današnje konferencije za medije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: