{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dženanu Selimbegoviću produžen mandat u Predsjedništvu BiH

Piše: Er. M./Klix.ba
22.6.2018. u 10:51
202
457
Dženanu Selimbegoviću produžen mandat u Predsjedništvu BiH
202
Dženanu Selimbegoviću produžen mandat u Predsjedništvu BiH
Dženan Selimbegović
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine produžilo je mandat zamjeniku generalnog sekretara ove institucije Dženanu Selimbegoviću, javnosti poznatom po vrijeđanju novinarki i svečanom otvaranju trotoara ispred zgrade Predsjedništva BiH.
"Dženanu Selimbegoviću, zamjeniku generalnog sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ponovo se dodjeljuje mandat u trajanju od pet godina na poziciji državnog službenika - sekretar s posebnim zadatkom, zamjenik generalnog sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine", piše u odluci Predsjedništva BiH koja je objavljena u Službenom glasniku BiH, a koju potpisuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

U Službenom glasniku BiH navedeno je da odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku BiH, a primjenjivat će se od 15. oktobra 2018. godine.

To znači da će Selimbegović ostati na poziciji zamjenika generalnog sekretara i u kompletnom mandatu novog saziva Predsjedništva BiH koje će građani imati priliku izabrati na oktobarskim predsjedničkim izborima.

Javnost u BiH Selimbegovića pamti po svečanom otvaranju trotoara ispred Predsjedništva BiH, koji je koštao više od 360 hiljada KM, ali i po vrijeđanju novinarki Sanele Prašović-Gadžo i Arijane Saračević-Helać koje je na svom Facebook profilu nazvao "polovnjačama".

Predsjedništvo BiH nikada nije informisalo građane da li je Selimbegoviću izrečena disciplinska mjera zbog kršenja Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine.

Ovaj državni službenik dovodio se u vezu i sa zapošljavanjem u Elektroprivredi BiH na osnovu preporuka, odnosno bez raspisivanja javnog konkursa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: