{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Džemat Raštelica sahranio komšiju pravoslavca koji nije imao porodicu

Klix.ba
10.3.2015. u 10:15
9.339
230
Džemat Raštelica sahranio komšiju pravoslavca koji nije imao porodicu
9.339
Mještani okupljeni u džematu Raštelice, u općini Hadžići, pripremili su i obavili sahranu komšije Milana Lalušića, koji je preminuo a nije imao porodicu.


Džematlije, na čelu s imamom Muamerom ef. Mrkonjom i predsjednikom Mjesne zajednice Hazretom Subašićem, izvršili su sve pripreme i realizirali sahranu komšije pravoslavca, koji je preminuo u 69. godini života.Milan je svoj životni vijek provodio u Raštelici kao rado viđen komšija i prijatelj, stoga je džemat izrazio potrebu da mu na ovaj način ukaže počast. Također, džemat nije zaboravio da je Milan svojim prilozima učestvovao i u izgradnji džamije.

"Na ispraćaju je bio prisutan veliki broj džematlija, koji su iskopali grob, obezbijedili prevoz preminulog, te odali sve počasti koje naš komšija, dobri čovjek i zaslužuje", kazao je za list Preporod mjesni imam Muamer efendija.Lalušić nije imao porodicu niti bližu rodbinu, ali s ovim činom sahrane je iza sebe ostavio veliku porodicu, mještane Raštelice. Nakon sahrane, imam Muamer efendija je ugostio pravoslavne sveštenike koji su prisustvovali sahrani te izrazili pohvale za ovaj komšijski čin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: