Sastanak u Predsjedništvu
40

Džaferović ugostio delegaciju Općine Bužim, razgovarali o razvojnim projektima

A. B.
Foto: Predsjedništvo BiH
Foto: Predsjedništvo BiH
Član Predsjedništva BiH Šefik Džafeović primio je u posjetu delegaciju Općine Bužim gdje su razgovarali o realizovanim razvojnim projektima u ovoj općini, te mu se zahvalili na podršci koju je dao Bužimu u vezi s navedenim projektima.

Delegaciju Općine Bužim su činili načelnik Općine Mersudin Nanić, predsjedavajući Općinskog vijeća Suvad Šahinović, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Nermin Porić i vijećnik u Općinskom vijeću Abid Mulalić, a sastanku je prisustvovao i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je kazao da općina Bužim i njeni građani uvijek mogu računati na podršku institucija države Bosne i Hercegovine, naročito kada su u pitanju ekonomski i razvojni projekti.

Članovi delegacije obavijestili su člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da je Općinsko vijeće Bužim donijelo odluku kojom ga je proglasilo počasnim građaninom Bužima, te ga ovom prilikom pozvali da prisustvuje svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom 20. februara – Dana općine, kada će mu na prigodnoj ceremoniji biti uručeno priznanje.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda zahvalio je na ovoj odluci i pozivu, kazavši da mu predstavlja čast i zadovoljstvo biti počasnim građaninom herojskog Bužima.