|

Džaferović: Odluka poslanika iz RS-a je antidejtonska, nećemo raditi bez njihovog prisustva

Džaferović: Odluka poslanika iz RS-a je antidejtonska, nećemo raditi bez njihovog prisustva
3
Piše: A. Z.
16.2.2017. u 11:11
171
komentara
3

dijeljenja
Džaferović: Odluka poslanika iz RS-a je antidejtonska, nećemo raditi bez njihovog prisustva Šefik Džaferović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović, nakon odluke o odgađanju sjednice tog doma, rekao je da je bojkot poslanika iz Republike Srpske antidejtonsko djelovanje i u suprotnosti s Poslovnikom doma.
"Odlučili smo da nećemo raditi bez prisustva jednog naroda. Odluka poslanika iz RS-a da ne dolaze na sjednicu je antidejtonska i u suprotnosti je s Poslovnikom doma", poručio je Džaferović.

Dodao je da nije moguće spajati reviziju presude s radom Predstavničkog doma i da niko ne može uslovljavati rad Parlamenta.

Poslanik SNSD-a Staša Košarac je kazao da Savez za promjene mora biti jedinstven kako bi se suprotstavili djelovanju Bakira Izetbegovića.

Staša Košarac (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) Staša Košarac (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)


Na pitanje po čemu se ovo razlikuje od 9. januara kad u RS-u nisu poštovali odluku Ustavnog suda, Košarac kaže da je RS u Oružane snage unijela svoj suverenitet.

"OSBiH ne pripada samo jednom narodu i Ivanić je legitimno postrojio Treći pješadijski puk u Banjoj Luci", kazao je Košarac.

Poslanik DF-a Damir Bećirović je kazao da je na glasanju za odgađanje sjednice bio suzdržan, jer, kako kaže, ne želi učestvovati u prepucavanju vladajuće koalicije.

Damir Bećirović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) Damir Bećirović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)


"Sjednica je odgođena i nastavit će se proforme da bi opet bila odgođena. Bio sam suzdržan jer mi ne pada napamet da rješavam privatne probleme unutar vladajuće koalicije. Nek se sreću po kafanama opet i nek rješavaju probleme", zaključio je Bećirović.

Sjednica je otkazana za 7. mart.
Prijavi grešku


Komentari (171)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...